Folkhögskolans dag firas på lördag

22 MAJ 2015
Skrivet av :

Alvsby-Folkhögskola-460x180

Älvsby folkhögskola öppnar sina dörrar för allmänheten. Det sker lördagen den 23 maj mellan klockan 11 och 16, alltså på självaste pingstafton. För både kursdeltagare och personal  gäller obligatorisk närvaro eftersom Folkhögskolans dag firas.

På programmet står bland annat möbelrenoveringslinjens stora möbelutställning Reborn, där möbler av alla de slag, både nyproducerade och renoverade, visas på en 150 kvadratmeter golvyta. Den som vill köpa med sig något hem har möjlighet.

Besökarna bjuds även på mat- och fikaservering, musikunderhållning, olika skapande aktiviteter, loppis, intensivspråkkurs för skolans SFI-elever, barnaktiviteter och mycket mer.

– Vi upplever att denna satsning som vi gör tillför mycket för skolans som helhet, både för kursdeltagare och personal, säger Erik Jonsson folkhögskolans rektor.

Varje år inbjuder Älvsby folkhögskola till folkhögskolans dag. I år satsar skolan på att engagera kursdeltagarna ännu mer än tidigare år. Fler av dem kommer att agera som entrévärdar och att ansvara för caféförsäljning.

– Vi hoppas att det ska bli en givande och inspirerande dag för hela skolan och att vi ska nå ut till Älvsbyborna och tillresande människor, hoppas Leif Viklund som jobbar som informatör på folkhögskolan.

REBORN, alvsbynews

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.