Folkhögskolans dag blev en succé

24 MAJ 2015
Skrivet av :

UPPDATAERAD: På lördagen firade Älvsby folkhögsola sin dag med, loppis, möbelutställningen REBORN, skapa skulpturer, Workshop i teckning, encustic art, nåltovning m.m.

Folkhögskolans dag 2015 blev en mycket lyckad satsning. Personal och elever jobbade hårt både inför och under dagen med att förbereda en mängd olika aktiviteter för allmänheten. Detta år samkördes inte dagen med löparstafetten Älvsbyn runt vilket tidigare år har genererat kring 200 ”gratisbesökare” till folkhögskolans dag. Det fanns därför innan dagen en viss oro kring hur många som då, både Älvsbybor och tillresande, som skulle välja att komma till dagen. Det visade sig att den oron inte infriades. Folk kom, trivdes och deltog.

Möbelutställningen Reborn hade detta år 760 besökare under lördagen och sålde möbler och olika alster för en betydande summa. Förra året var antalet besökare 800 men då fanns också som sagt deltagare och anhöriga från Älvsbyn runt på plats.

Folkhögskolans dag är en satsning som genomförs på många av landets 151 folkhögskolor från norr till söder och som syftar till att lyfta fram den annorlunda skolformen och som rekrytering och marknadsföring av både långa och korta kurser som startar till hösten.

TEXT: Leif Wiklund

FOTO: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.