Firar Stuffa 35-år i helgen

08 MAJ 2015
Skrivet av :

Ett sätt att lära unga att Stuffa/Dansa startade för 35 år sedan på Forum, verksamheten fortsätter än i dag genom dansföreningen Dansdraget och deras projektet Nya Stuffa.

Detta jubileras nu under helgen, för på lördag bjuds det upp till offentlig Dans med det kända dansbandet Thor Görans från Örnsköldvik, som spelat otaliga gånger på Forum under sin 40-åriga historia. Där de spelar upp till dans som en helt vanlig danskväll för allmänheten.

Nya Stuffa ungdomar i åk 4-6 får under lördagen också möjlighet att dansa till levande musik före danskvällen börjar.

På söndagen står Dansdraget som värd för R danstävlingen ”Pärlbuggen” som lockat drygt 60 talet dansande par till Älvsbyn, från hela Norr och Västerbotten, i danserna Bugg, Dubbelbugg, Lindy Hop och Boogie Woogie och dagen avslutas med en uppsluppen tävling för alla.

Hela helgen är ett sätt att visa dansen i Älvsbyn, från ung till gammal. Som under Forum:s storhetstid i Dans blir det nog inte med 1500 dansande under danskvällarna under -80 talet.

.
Stuffa35år

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.