Fall framåt för Älvsbyn

10 MAJ 2015
Skrivet av :
- Att lägga sig ner nu och tycka synd om oss själva det finns inte, säger Mats Andersson.

– Att lägga sig ner nu och tycka synd om oss själva det finns inte, säger Mats Andersson.

Älvsbyns fotbollsdamer väntar fortfarande på första poängen i division 1. På lördagen blev det förlust med 0-3 (0-1) hemma mot IFK Åkullsjön. Det var ändå ett fall framåt för Älvsbyn som mött tufft motstånd i de tre inledande omgångarna.

– Vi bjuder dem på en del lägen och gör egna misstag som vi inte ska göra. Det var lite tafatt bakåt helt enkelt och sen sätter vi inte chanserna vi får framåt, säger tränaren Mats Andersson, till Norrbottens-Kuriren.

Åkullsjön fick en drömstart i matchen och tog ledningen redan i den femte minuten genom Lina Andersson. Men sedan tätade Älvsbyn bättre bakåt och släppte inte till någonting mer före pausvilan. Ett gott tecken.

I andra halvlek utökade Åkullsjön till 3-0 genom mål av Nathalie Mårtensson och Moa Lindberg.

Älvsbyn behöver matcher för att bli samspelta. Dessutom bör den som följer laget ha i åtanke att Åkullsjön är riktigt bra. Västerbottenslaget leder serien efter tre raka segrar och 15-2 i målskillnad. Åkullsjön vann över Burträsk borta med 4-1 i premiären och sopade sedan gräsmattan med Krokom/Dvärsätt IF med 8-1.

Så resultatmässigt är Älvsbyn den hittills tuffaste motståndaren för Åkullsjön. Om nu detta är någon tröst.
– Vi har samlat ihop oss och har nog med folk nu för att genomföra säsongen. Så det har blivit bättre där. Men det är jäkligt skrämmande att vi faktiskt ligger för långt efter våra motståndare. Jag tror att vi är tre veckor bort innan vi kan börja mäta oss med dem egentligen.

Nu krävs lite jävlar anamma.
– Att lägga sig ner nu och tycka synd om oss själva det finns inte, säger Andersson, till Norrbottens-Kuriren.

Loppisannons_1_250px

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.