Jenny dominerade på DM i gymnastik

24 MAJ 2015
Skrivet av :

UPPDATERAD, BILDEXTRA: Älvsbygymnasterna tog hem både guld och silver i lag och sju av tjejerna placerade sig topp-tio.

Men mest av allt imponerade ändå hemmatjejen Jenny Knuts prestation då hon individuellt tog guld i Mångkamp samt i alla fyra grenar.

Klubbkompisen Linnea Åberg kom på tredje plats i Mångkampen samt tog silver i grenen Fristående. Ytterligare två silver och ett brons tillföll Älvsbygymnasterna genom starka prestationer i olika grenar. Elise Pettersson och Kajsa Söderberg tog silver på Hopp respektive bom medan Anna Nilsson tog brons på Fristående.

Under lördagen arrangerade Älvsbygymnasterna årets Senior-DM i Kvinnlig och Manlig Artistisk Gymnastik samt Ungdoms-DM i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. 23 tjejer och 3 killar gjorde upp på DM och 91 flickor fördelat på fyra klasser kom till start på UDM. Deltagarna kom från Kiruna, Jokkmokk, Arvidsjaur, Älvsbyn, Luleå, Boden och Umeå.

Jenny vann allt
Jenny Knuts gjorde en fantastisk tävling och vann alla guld som gick att vinna. Hon körde fallfritt rakt igenom med många svåra serier, snyggt och säkert. Två volthopp säkrade grenmedaljen på hopp, om än klubbkompisen Elise Pettersson var hack i häl på silverplats. I barr fortsatte Jenny starkt och på bom körde hon stabilt och vann med drygt en poäng till godo till träningskompisen Kajsa Söderberg som knep grensilvret, efter att även hon kört fallfritt på redskapet. På friståendet blev det en kamp om guldet, men Knuts drog det längsta strået och vann med en tiondel före ytterligare en träningskompis, Linnea Åberg, som i sin tur tog silver före klubbkamraten Anna Nilsson med fyra tiondelar tillgodo.

Ny Distriktsmästarinna i Norrbotten
Den trefaldiga Distriktsmästarinnan Linnea Åberg från Älvsbygymnasterna kom på tredje plats i mångkampen och lämnade därmed över titeln till Jenny Knuts. Linnea hade ett fall i barr och ett på bom. Älvsbygymnasterna radade upp sig snyggt på prisutdelningen då Elin Bergvall, Anna Nilsson, Elise Pettersson och Frida Engman kom på 5:e, 6:e, 9:e och 10:e plats. Alice Nyberg som endast tävlade i barr kom på 23:e plats. Sara Nilsson från Umeå GF klämde sig in efter Knuts endast tre tiondelar före Åberg men hela tre poäng efter guldmedaljören. Ylva beland, Polcirkelgymnasterna Jokkmokk, som sedan i höstas går på Gymnastikgymnasiet i Älvsbyn tillsammans med Jenny Knuts, kom 8:a samt tog silver i grenen barr.

Frida debuterade
12-åriga Älvsbytjejen Frida Engman debuterade på DM och gjorde en mycket bra tävling där hon vann över flera av de äldre och mer rutinerade gymnasterna, trots sin unga ålder. Även vid Ungdoms-DM fanns det många debutanter, men där återfann vi inga medaljörer bland Älvsbyns tjejer. De gjorde däremot många starka insatser ivrigt påhejade av sina tränare som nyss tävlat DM själva.
– Jag var mest nöjd med barren, sa Maja Lundberg som var en av debutanterna från Älvsbyn.

Nästa tävling för de flesta av de här tjejerna är Anatoli Cup i Älvsbyn 6 juni, vilket också är den sista tävlingen för den här säsongen.

TEXT: BRITTMARI ÅBERG, ÄLVSBYGYMNASTERNA

Resultatlista DM damer Grensegrar 2015-05-23

Resultatlista DM damer Lag 2015-05-23

Resultatlista DM damer Mångkamp 2015-05-23

Resultatlista DM MAG-15

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.