Bik tackade för Älvsbyns bjudningar

24 MAJ 2015
Trots förlusten pekar det åt rätt håll för Älvsbyn.

BILDEXTRA: Bik Sportklubb från Härnösand gästade Älvåkra på lördagen. De välkomnades generöst och bjöds på segern. Lite synd eftersom Älvsbyn, trots förlusten med 1-4 (0-2), stundtals spelade riktigt bra.

11 (1)

Hemmlaget inledde dock blekt. Det straffade sig. Bik tog ledningen redan i den åttonde minuten genom Caroline Jonsson.
Men det blev samtidigt en väckarklocka för Älvsbyn som spelade upp sig.
– Ja, det var som att det krävdes att de gjorde första målet för att vi skulle vakna till, säger Helena Norberg, till Norrbottens-Kuriren.

Helena Norberg var nära att kvittera till 1-1.

Några minuter senare var Helena nära att kvittera. Men hennes skott träffade stolpen. Lite signifikativt för Älvsbyn. I anfallet efter utökade istället gästerna till 0-2 genom Simone Edefall.
En misslyckad inspark fem  minuter in i andra halvlek gav Simone Edefall möjligheten att göra sitt andra mål för dagen.

Caroline Lindkvist gör Älvsbyns mål.

Älvsbyn replikerade dock snabbt. Efter ett fint pass av Helena Norberg kunde Caroline Lindqvist reducera och hoppet tändes för hemmalaget.Det fanns bud på fler mål.

Men laget har inte marginalerna på sin sida. Älvsbyn gjorde en bra match – trots allt.

5 (1)
I slutet av matchen skadade sig Älvsbyns målvakt Carolin Berell. Haltande fick hon avsluta matchen eftersom hemmalaget gjort sina byten. Då kunde Zabibu Nduwimana göra gästernas fjärde mål i 90:e minuten.