Anna historisk målskytt – men det blev storförlust

03 MAJ 2015
Anna Berglund hade anledning att le efter sina två mål.

Anna Berglund historisk målskytt.

Efter 26 minuters spel i bortamatchen mot Assi blev Anna Berglund historisk. Då gjorde hon Älvsbyns första mål i division 1. Men det hjälpte tyvärr föga.

Älvsbyn förlorade stort mot seriefavoriten med 1-9 (1-6).

Matchen är bara att glömma och det gäller för Älvsbyns fotbollsdamer att hitta motivationen och glädjen på nytt.

Assi chockstartade och gjorde första målet redan i första minuten. Målskytt Viktoria Kenning.

Åtta minuter senare utökade Emilia Lundqvist till 2-0. Ytterligare ett mål för hemmalaget kom tio minuter senare genom Josefine Hansson. Ett litet hopp och en liten gnista tändes när Anna Berglund reducerade men Assi visade ingen pardon. Efter ytterligare ett mål av Viktoria Kenning och två av Moa Öhman gick hemmalaget till pausvila med en ledning på 6-1.

Älvsbyn lyckades dock undvika tvåsiffrigt i baken. Men laget släppte in tre baklängesmål även i andra halvlek. Målgörare för Assi efter paus var Fernanda Da Silva, Josefine Hansson och Erin Craig.

Älvsbyn har fått en tuff öppning av serien mot förmodade topplag.  I tredje omgången väntar ytterligare ett i form av IFK Åkullsjön som vunnit sina båda inledande matcher.