Älvsbyn har Norrbottens bästa företagsklimat

30 MAJ 2015
Skrivet av :
Älvsbyn har klättrat som en raket på betygsskalan.

Älvsbyn har klättrat som en raket på betygsskalan.

Älvsbyn har Norrbottens mest nöjda företagare. Det visar organisationen Svenskt Näringsliv årliga enkätundersökning.
”Placeringen i sig är egentligen inte det viktigaste utan det är den positiva trenden. Vi kan aldrig slå oss till ro utan det handlar hela tiden om att identifiera förbättringsområden och arbeta med dem” skriver Pär Jonsson, Älvsbyns näringslivschef, i sin blogg.
Totalt har 1 266 företagare och 316 politiker i Norrbotten betygsatt sin hemkommun. Nio av länets 14 kommuner får bättre betyg än tidigare av sina företagare. En av dessa är Älvsbyn som trots att betygen legat högt alltså fortsätter att klättra. I år får Norrbottens Pärla 3.9 på den 6-gradiga skalan. Det är också klart över riksgenomsnittet.
”I Älvsbyn har vi fokus på vad vi kan påverka. Därför är det roligt att konstatera att vi för andra året i rad har det bästa näringslivsklimatet i Norrbotten, allt enligt företagarna”, skriver  Jonsson och jämför arbetet för ett bättre företagsklimat med att skapa en bra familjesituation i hemmet.
”Inom familjen tas ofta framtidsplanerna fram vid middagsbordet. I vår familj så är det ofta rådslag och omröstningar vid middagsbordet. Det handlar om att skapa en gemensam bild av framtiden med tydlig värdegrund och attraktiva visioner”, avslöjar Jonsson och fortsätter:
” Det handlar mycket om att lyssna och föra en dialog”.
Attraktionen i Älvsbyns kommun finns, enligt Jonsson,  både inom hårda och mjuka frågor. ”Näringsliv och utveckling finns högt prioriterat i Älvsbyn, det varumärket har vi upparbetat tillsammans. Men det är transparent i en digitaliserad värld, vi måste leva upp till vad vi kommunicerar.”

Läs hela inlägget av Pär Jonsson här…

Fakta:

Kommun      Värde 2015       Förändring
Älvsbyn        3,9                        +0,1
Luleå            3,7                         +0,1
Boden           3,3                        +0,7
Arjeplog       3,2                           0
Piteå             3,2                        +0,2
Gällivare      3,1                        +0,1
Jokkmokk    3                          0
Kalix             2,9                       -0,1
Överkalix     2,9                     +0,1
Arvidsjaur    2,8                    +0,2
Övertorneå    2,8                  +0,3
Haparanda    2,8                    0
Pajala             2,6                   -0,1
Kiruna           2,3                   +0,1
Betygskala 1-6 (1=dåligt, 3=godkänt, 6=utmärkt)

Länk: Läs också artikeln på Svenskt Näringslivs hemsida här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.