ÄLVSBYN FÖRLORADE OCH VIKTOR FICK RÖTT KORT

29 MAJ 2015
 Jonatan Holmkvist slog frisparken som ledde till Älvsbyns mål. FOTO: KRISTER PALM.

Chansfattigt. Ändå bjöds det på fyra mål. Gästerna var effektivast när Älvsbyn tog emot Öjebyn på Älvåkra under torsdagskvällen. Då blev det förlust för hemmalaget med 1-3 (0-3).

Jonas Westerberg gav Öjebyn ledningen redan i den tredje matchminuten på en hörna. En chockstart för Älvsbyn som dock repade mod. Men slarv i försvarsarbetet förstörde dagen.
Före pausvilan hade Öjebyn ökat till både 2-0 och 3-0 efter mål av Johan Sjunnesson och Johan Öhman.

Elva minuter in i andra halvlek trodde nog många att det var ridå ner för hemmalaget när Viktor Lundström drog på sin andra varning och alltså rött kort. Då blev det tvärt om. Älvsbyn skärpte sig. Med en man mindre på planen tog faktiskt hemmalaget över taktpinnen.

Reduceringen kom. Tyvärr lite för sent – i den 85:e minuten. Älvsbyn mål tillkom efter en frispark slagen av Jonatan Holmqvist som har fin känsla i fötterna. Det lär bli fler frisparksmål från hans sida.

På förbundets hemsida står Jonatan angiven som målskytt men det påstås att Kjell Ernstsson fick en tå på bollen och styrde den i mål.

Domaren Nikolaj Vikström, Boden, delade ut hela åtta gula kort. För många ansåg både Älvsbyn och Öjebyn. Matchen var inte speciellt ojuste.

Talangen i Älvsbyn, Oskar Edin Lundström, 16 år, ska bli intressant att följa. Det finns utvecklingspotential i den killen.

Älvsbyn som lag får ta nya tag mot Munksund på bortaplan under självaste nationaldagen. Poängen behövs. Munksund (tippat topplag) har liksom Älvsbyn inlett säsongen darrigt. Bruksgänget har faktiskt tre raka förluster….