Älvsbyhus gjorde en vinst på 213 miljoner kronor förra året

01 MAJ 2015
Skrivet av :

alvsbyhus bokslut

Älvsbyhus redovisar återigen ett starkt bokslut. Förra året omsatte koncernen 984, 3 miljoner kronor. Resultatet för 2014, efter finansnetto, blev 213 miljoner kronor.

Kent Johansson, VD Älvsbyhus

Kent Johansson, VD Älvsbyhus

– Vår stabila ekonomiska situation möjliggör en stor trygghet för oss, våra leverantörer och inte minst våra kunder. 2014 var ett år där småhusförsäljningen i Norden låg på relativt sätt låga nivåer. Att vi trots detta lyckas presentera ett så här starkt ekonomiskt resultat visar på den styrka, kunskap och goda organisation som företaget besitter, säger Kent Johansson, VD Älvsbyhus.

Älvsbyhus har varit Sveriges största småhustillverkare under hela 2000-talet.

– Vi fortsätter att arbeta strukturellt och intensivt med de förbättringsarbeten som hela tiden syftar till att göra våra hus än mer attraktiva för våra kunder i Sverige, Finland och Norge vilka är de tre länder där Älvsbyhus verkar. Att bedriva vår verksamhet på flera marknader gör att sårbarheten för varje enskild marknads konjunktur minskar, något som visat sig positivt för koncernen under de senaste åren med stora nationella marknadsrörelser, fortsätter Kent Johansson.

Älvsbyhus följer samma affärsidé som 1960 – att sälja och tillverka färdigmonterade, källarlösa trähus i 1 eller 1,5 plan av hög kvalité till marknadens lägsta pris. Detta har resulterat i förtroendet att producera och sälja över 38 000 hus.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.