6 av tio småföretagare missnöjda med mobiltäckningen

15 MAJ 2015
Skrivet av :

mobiltele

Sex av tio småföretagare uppger att dålig mobiltäckning är ett hinder för dem i deras företagande, enligt en ny undersökning från Visma. Hela 85 procent av Norrbotten saknar 4G-täckning, medan motsvarande siffra i Stockholms län endast är en procent.

– För många småföretagare är det en viktig konkurrensfördel att vara nåbar och tillgänglig. Om hela Sverige ska leva måste man också kunna driva företag var man än bor, säger Björn Lang, tillförordnad VD på Visma.

Utvecklingen går åt rätt håll, men samtidigt visar statistik från Post- och Telestyrelsen att snabbt mobilt bredband, 4G, saknas i 52 procent av landet.

– Tack vare den nya tekniken har många en så flexibel arbetssituation att de borde kunna jobba var de vill. Utvecklingen går åt rätt håll, men det är ett problem att sex av tio småföretagare fortfarande upplever bristande täckning som ett hinder, säger Björn Lang.

Om statistiken: 1 037 småföretagare landet över svarade på frågan ”Hindrar dålig mobiltäckning dig i ditt företagande?”. En klar majoritet, 63 procent, svarade ja, resterande 37 procent svarade nej. Undersökningen genomfördes 6 till 11 maj 2015.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.