Välmeriterad företagsledare blir tillförordnad VD för Norrmeijerier

17 APR 2015
Skrivet av :
Hans-Åke Hammarström.

Hans-Åke Hammarström.

Hans-Åke Hammarström blir tillförordnad VD för Norrmeijerier. Han tillträder den 13 juli då Bo Rasmussen, efter 25 år lämnar företaget.
– Att få kliva in i skedet där utmaningar ska växlas upp till möjligheter, utveckling och tillväxt känns spännande och ansvarsfullt, säger Hans-Åke Hammarström.

Rekryteringen av en ny vd pågår, men i väntan på att en ordinarie kan tillträda har Norrmejeriers styrelse beslutat att utse Hans-Åke Hammarström som bolagets högste tjänsteman.
– Jag är väldigt glad att vi får en så kompetent person som tillförordnad vd. Han har en gedigen erfarenhet av mjölk- och mejeribranschen och blir ett bra stöd för organisationen tills den nya VD:n tillträder, säger Henrik Wahlberg, ordförande för Norrmejeriers styrelse.
Hans-Åke Hammarström kommer närmast från en tjänst som VD för Svensk Mjölk och LRF Mjölk. Han har dessutom lång erfarenhet från Arla (1980-2012), bland annat som VD för Arla färskvaror och senare ansvarig för all verksamhet i Norden. Genom åren har han haft flera styrelseuppdrag för bland annat Boxholms mejeri, Årets kock, Restaurangakademien, Svenska Köttföretagen och Svenska Retursystem.
– Även om uppdraget är tillfälligt är det ärofullt att kliva in som tillförordnad vd för Norrmejerier. Sveriges nordligaste mejeri upprätthåller traditioner som Sveriges övriga mejeribransch ser upp till, säger Hammarström.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.