Stormigt avslut när Kanisbacken stänger för säsongen på grund av knäckt stolpe

09 APR 2015
Skrivet av :

Kanisbacken stänger för säsongen

Liften på Kanis stängdes med omedelbar verkan på torsdagen. En knäckt stolpe är orsaken. Därmed är skidsäsongen plötsligt över.

Lars Nyberg.

Lars Nyberg.

– Synd. Annars hade vi säkert kunnat ha öppet till slutet av april, säger Lars Nyberg, på Älvsbyns Fastigheter som driver anläggningen.

Stormbyar passerade Älvsbyn under torsdagen. Första ryktet sa också att det var blåsten som knäckt stolpen. Dessa uppgifter står även att läsa på Kanis hemsida.

Men detta dementeras av Nyberg.
– En vajer som dragit snett har knäckt stolpen. Inte blåsten.

Riktigt hur det gått till vet inte Nyberg ännu.
– Det handlar om maximal otur. I normala fall utlöser ju säkerhetssystemet och liften strular. Men här har en bygel fastnat bakom hjulstället utan att brytpinnen träffats. Därför har liften fortsatt att gå och dragit av stolpen. Det visar vilken styrka den har.

Viktigast var dock att ingen människa kom till skada. Men stolpen måste bytas ut. Det är inte gjort i en handvändning. Liften på Kanis är från 1967.

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.