Ny symbol på Polarbröds förpackningar

24 APR 2015
Skrivet av :
Polarbröds nya symbol som pryder förpackningarna.

Polarbröds nya symbol som pryder förpackningarna.

Polarbröd börjar med en ny produktmärkning på sina förpackningar. Den visar berg med vindkraftverk och texten ”Bakat med egen vindkraft”.

– Polarbröds arbete med uthållig försörjning är starkt drivet inifrån företaget. Nu provar vi att berätta om det på våra förpackningar, säger Karin Bodin, VD.

Vindkraftverken som Polarbröd investerat i är dimensionerade för att tillföra elnätet lika mycket förnybar el som Polarbröds bagerier förbrukar. Polarbröd har som målsättning att nå full hållbarhet år 2022.

Långsiktigt är ambitionen även 100 procent fossilfria transporter, förnybara förpackningar och hållbara råvaror för alla produkter.

– Vi hoppas att konsumenterna uppskattar vårt arbete och väljer produkter som både smakar bra och gör gott säger Karin Bodin, och fortsätter:

– Vi ser ett ökande intresse för hållbarhetsfrågor i samhället. Många konsumenter blir alltmer engagerade och intresserar sig för hur produkter är framställda. Nu vill vi berätta om vårt arbete och hoppas så klart att fler livsmedelsföretag ska ta steg mot en uthållig försörjning.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.