Norrbottningarna satsar mest på Svenska Spel

17 APR 2015
Skrivet av :

y6f7yrccwhdbjcg1ez6uewNorrbottningarna är de som lägger mest pengar på Svenska Spel. Förra året satsade länets invånare i genomsnitt 1 762 kronor per person på Lotto, Stryktips, Keno, trisslotter och annat. Alla med drömmar om de stora pengarna.
Rekordmånga var lyckligt lottade under 2014 då Svenska spel delade ut 344 miljonvinster.
– 2014 blev ett mycket starkt vinnarår. Det är fantastiskt kul att få sprida så mycket glädje och samtidigt höra alla drömmar som miljonvinsten väcker, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, som ringer runt till alla miljonvinnare.
Spelet som genererade flest miljonvinster var Lotto, däribland en Drömvinst på cirka 188 miljoner kronor. Näst flest miljonvinster hamnade hos Triss-skraparna. Därefter placerade sig i turordning Stryktipset, Europatipset och Måltipset.
– Tittar vi på vilket geografiskt område som fått flest miljonvinster sticker de tre stora områdena Stockholm, Skåne och Västra Götaland ut, vilket i sig inte är så konstigt då de bor väldigt många kunder i dessa områden, säger Pierre Jonsson.
När det gäller genomsnittlig insats per invånare toppar dock Norrbotten statistiken med 1 762 kronor i snitt. Därefter följde Kalmar län där det spelades för i genomsnitt 1 710 kronor och Dalarna med ett snitt på 1 705 kronor.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.