Fotbollsdamerna gör entré i division 1

25 APR 2015
Skrivet av :
Spel i division 1 norra. Det blir ett lyft för Älvsbyns fotbollsdamer. På bilden syns Carolin Berell, Sara Eliasson och Lisa Eliasson. Många har tränat flitigt i gymmet Kraft & Hälsa under vintern. FOTO: EMELIE BERGLUND

Spel i division 1 norra. Det blir ett lyft för Älvsbyns fotbollsdamer. På bilden syns Carolin Berell, Sara Eliasson och Lisa Eliasson. Många har tränat flitigt i gymmet Kraft & Hälsa under vintern. FOTO: EMELIE BERGLUND

I dag gör Älvsbyns fotbollsdamer entré i division ett. Premiär hemma mot Umeålaget Mariehem.
En snabb resa uppåt i seriesystemet. För fem år sedan spelade klubben i division fyra.
– Med lite flyt kan det bli en rolig säsong. Det som oroar är vår tunna trupp, säger Mats Andersson, som efter ett sabbatsår är tillbaka som tränare tillsammans med Sara Eliasson.

Förra sommaren lekte sig Älvsbyn genom division två norra. Det blev bara en förlust på hela säsongen. Men nu väntar tuffare motstånd.
– Målet blir förstås att säkra nytt kontrakt, säger Mats Andersson, men kommer också med en liten brasklapp till övriga lag i serien.
– Får vi en bra start och om alla håller sig friska då kan vi nog hota de allra flesta.

Stämningen i truppen är förväntansfull.
– Kul att få möta nya lag och så blir det ju lite längre resor. Något många i laget aldrig varit med om tidigare, säger Sara, som står för rutinen och erfarenheten.

Sara är ju tidigare allsvensk spelare med Piteå IF och har mängder med landslagsuppdrag på sin meritlista. Andra som varit med i högre serier är Johanna Björk och Helena Norberg.

På spelarsidan är truppen nästan intakt från förra året. Hanna Nyberg har lämnat för seriekonkurrrenten Alvik. Det är förstås en jobspost för Älvsbyn. Likaså att Anna Sundberg oväntat lade skorna på hyllan. Frågetecken finns också för Moa Berglund som dras med en skada. Men yngre talangfulla spelare, som Ebba Sundqvist och Vendela Olovsson, har lyfts upp i A-lagtruppen .

AIF damer (2) (1)

Sara Eliasson, spelare och assisterande tränare, är tillsammans med Mats Andersson förberedda på tuffa fighter. Men med lite flyt så kan det bli en rolig säsong, tror Mats Andersson, som gör tränar-comeback. FOTO: EMELIE BERGLUND

Stina Grahn och Frida Bergvall bor och studerar i Umeå men kan bli aktuella för spel.
– Kul om de fick jobb på byn, säger Mats som för övrigt själv gör comeback som tränare.
– Roligt vara med igen samtidigt som det var skönt att få lite distans till fotbollen förra sommaren. Men nu känns det bara bra, spännande och kul. Suget är tillbaka, tycker Mats.

Ledarstaben har även försträkts med Peter Björk, lagets allt-i.allo, eller ”Gubben i lådan” som han allmänt kallas.

Det är uppåt i Älvsbyn. Enda orosmolnet är en något tunn trupp som kan bli känslig för skador och sjukdomar.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.