Euskefeurat kommer till Storforsen

01 APR 2015
Skrivet av :

Den 8 augusti 2015  kommer Storforsens naturreservat att få ett efterlängtat besök – gruppen Euskefeurat äntrar scenen och med sig har de egensinniga sånger och skrönor från Norbotten.

– Nej, det är inget aprilskämt. Det skulle egentligen vara  hemligt till efter påsk, men eftersom Ticknet släppte biljetterna idag klockan två valde Euskefeurat själva att göra en smyglansering av konserten, förklarar Birgitta Forsman som vi har att tacka för initiativet.

20140325_birgitta_010

Birgitta har länge haft gruppen Euskefeurat i åtanke när det gäller aktiviteter på Storforsens scen, men först i oktober 2014 gjorde hon slag i saken och skrev till dem – och de var positiva till hennes idé.

– Jag blev så glad, säger Birgitta och förklarar att Euskefeurat vanligtvis är sparsamma med sina sommarspelningar, men att de valde att göra ett undantag för Storforsen.

”Detta blir sommaren 2015s mest episka konsert”, skriver gruppen själva om spelningen.  Sånger från Hotaheiti, som baseras på bandets tionde album, handlar om egensinniga sånger och skrönor från Norrbotten. Berättelser om folk och fä så långt ifrån Stureplan som man kan komma. Vildsinta berättelser. Ömsinta berättelser. Ondsinta berättelser. Men vi får väl hoppas att några gamla godingar finns med på spellistan, för vem vill inte nynna med i ”Nere vid Piteälva …” komponerat av Storforsens brus?

Birgitta arbetar nu vidare med att det ska bli fler aktiviteter i reservatet under den kommande konsertdagen.

 

 

Euske%20grupp

Fakta om EUSKEFEURAT hämtat från bandets hemsida:

Euskefeurat är en musikgrupp från Piteå (1977-1994, 2005-).
Efter ett uppehåll på 11 år så återförenades Euskefeurat på våren 2005 och bandet kan nu betraktas som återuppståndet.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.