En nyinflyttad älvsbybo varje dag

10 APR 2015
Skrivet av :

Befolkning BD 2

Den 31 december 2014 var 8 171 personer skrivna i Älvsbyns kommun. En ökning med fem personer jämfört med året före.
”Intressant med tanke på tidigare års befolkningsminskningar. Kommunen som helhet har ett flyttningsöverskott och ett födelseunderskott” skriver Pär Jonsson, näringslivschef på sin blogg.

Han fortsätter att konstatera:

”Under det gångna året har 371 personer flyttat till Älvsbyn samtidigt som 344 personer har flyttat från Älvsbyn. Flyttningsöverskottet ger ett plus på 27 personer för året som helhet.  Intressant är att första halvåret så var flyttningsöverskottet 33 personer medan andra halvåret var flyttningsunderskottet 6 personer. Efter skolavslutningarna tappar vi befolkning”.

Befolkningen i Älvsbyn ökar igen. Men andelen äldre ökar också. Det skulle behövas fler yngre och fler nyfödda.

Befolkningen i Älvsbyn ökar igen. Men andelen äldre ökar också. Det skulle behövas fler yngre och fler nyfödda.

Inom befolkningsstatistiken så räknas folkbokförda personer med personnummer. Migrationsverkets asylsökande räknas inte in i statistiken. När de får uppehållstillstånd så får de ett personnummer och då räknas in i befolkningsstatistiken. Cirka 10 procent av de asylsökande väljer att stanna i Älvsbyn.

Befolkning BD

Läs hela inlägget på Pär Jonssons blogg…

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.