Viktor laddar för Militär-VM

23 MAR 2015
Skrivet av :
Viktor Brännmark tävlar i Militär-VM som avgörs i boden den 24-26 mars.

Viktor Brännmark tävlar i Militär-VM som avgörs i boden den 24-26 mars.

Älvsbyåkaren Viktor Brännmark, laddar för Militär-VM som avgörs i Boden denna vecka. 250 skidåkare från 20 nationer samlas för att tävla om medaljerna i bland annat skidskytte, storslalom och skidorientering.

Bland de mer kända namnen finns fransmannen Simon Fourcade, schweizaren Gianluca Cologna och norrmannen Lars Berger.

Hemmahopp blir bodensaren Evelina Wickbom, skidorientering, som är ett av Sveriges starkaste medaljhopp. En annan hemmaåkare är Viktor Brännmark, längdskidor, som i detta sammanhang tävlar för I19.
Tisdagen den 24 mars avgörs första tävlingen, teamsprint i skidor. På kvällen är det officiell invigningsceremoni i Boden Arena dit allmänheten är välkommen.
Andra höjdpunkter under tävlingsveckan är kvällstävlingen i skidskytte i Pagla på onsdag och den officiella prisutdelningen i Bodens centrum på torsdag kväll. Till tävlingarna i Pagla på onsdagkväll erbjuds gratis buss från centrala Boden.
De alpina grenarna avgörs i Storklinten, med storslalom på onsdag och slalom på torsdag.
Norrbottens regemente I 19 arrangerar tävlingarna tillsammans med Artilleriregementet, med stöd av bland andra Bodens kommun, Bodens skidallians och Storklintens alpina.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.