Växande intresse för Älvsby Trädgårdsvänner

26 MAR 2015
Skrivet av :

Alvsby tradgardsvanner

Trädgårdsintresset växer i Älvsbyn. Det visar sig bland annat i form av ökande tillströmning i Älvsby Trädgårdsvänner. Föreningen har 120 medlemmar. Nyligen genomfördes ett inspirerande årsmöte med besök av Annika Rönnkvist,  Annikas Handelsträdgård.

Älvsby Trädgårdsvänner har ökat sitt medlemsantal och är nu 120.  I  styrelsen  har en viss föryngring ägt rum. Även på ordförandeposten har en förnyelse skett.  Föreningen har haft ett ansenligt antal aktiviteter under året.

Sedan  ordföranden Inger Boström hälsat alla trettitalet gäster välkomna till årsmötet och berättat om dagens program inleddes årsmötesförhandlingarna. Dessa finns utlagda i sin helhet på alvsbytradgardsvanner.se.

Till mötesordförande valdes Anna-Karin Lundström och till sekreterare Lena Berglund. I god stämning gick de  raskt och proffsigt igenom ärendena: ekonomi, genomförd och planerad verksamhet, revision och ansvarsfrihet för styrelsen.

Yvonne Bergkvist.

Yvonne Bergkvist.

Valen hade vållat en del bry under lång tid, men denna kväll föll allt på plats. Till ny ordförande för föreningen valdes Yvonne Bergkvist efter Inger Boström som varit det sedan 2011.

Ledamöter i styrelsen är nu Birgit Viklund  v.ordf., Lilian Lundgren kassör, Inger Jarvelius sekr.,  Nicklas Holmberg, Elaine Marklund, Anna Nyberg ledamöter. Till suppleanter valdes Karin Gustafsson, Lena Sjögren och Inger Boström. Styrelsen får i uppdrag att utse valberedning.

Årsmötesförhandlingarna  avslutades och eleganta flamingoblommor överlämnades till funktionärer.

Föreningen bjöd på kaffe och fantastiskt goda hemgjorda hjortron – och hallontårtor.

Annika Rönnkvist.

Annika Rönnkvist.

Så var det dags för kvällens inspiration. Annika Rönnkvist, Annikas Handelsträdgård, Piteå, visade bilder och berättade om sin trädgård och dess utveckling över tid.  Hon visade strålande blomsterarrangemang för årets olika tider. En stor mängd sommarblommor planterade i olika krukor och lådor där det  i var och en bara fanns en av varje växt – i stället kombinerade hon flera växter med färger ton i ton.  Hon visade exempel på vackra träd och buskar i sprakande färger lämpliga i vårt klimat om bara vissa odlingsråd följs. Trädgårdssmyckning blir ett hett inslag även  denna sommar. Dammar med och utan fiskar ger svalkande trädgårdsmiljöer.

Det blev en välkommen påminnelse om den härliga tid som ligger framför oss med att planera och plantera för vårens sådd och sommarens blomsterprakt , med höstlig skörd, och många aktiviteter i trädgårdsföreningens regi.

Avslutningsvis förrättades dragning på ett lotteri med många och värdefulla vinster, vinster som medlemmar så generöst skänkt: hantverk i smide och luffarslöjd,  växter, sticklingar, blommande, gröna, trädgårdsböcker, trädgårdssmyckning.

TEXT OCH FOTO: ÄLVSBY TRÄDGÅRDSVÄNNER

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.