Två anhållna misstänkta för villainbrott

22 MAR 2015
Skrivet av :
Polisen gjorde under söndagen platsundersökningar av alla fyra villainbrott i Älvsbyn.

Polisen gjorde under söndagen platsundersökningar av alla fyra villainbrott i Älvsbyn.

De senaste villainbrotten i Älvsbyn kan vara på väg att klaras upp. På lördagseftermiddagen anhölls två personer. De greps i samband med en rutinkontroll i centrala Luleå när polisen fann misstänkt stöldgods i deras bil.
Polisen utreder om de båda anhållna kan knytas till de fyra villainbrott som anmäldes i Älvsbyn under söndagen. Samtliga drabbade husägare hade varit bortresta så stölderna kan ha gjorts redan på lördagen.
De anhållna är 20 och 27 år. Vid kontrollen av deras bil hittade polisen även utrustning för förberedelse av stöld.
Efter inledande förhör bestämde jouråklagare att männen skulle anhållas.
– Vi vet inte än, men vi stämmer av stöldgodset med det som rapporterats försvunnet i Älvsbyn, säger jourhavande förundersökningsledare Henry Nilsson till Norrbottens-Kuriren.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.