Två anhållna misstänkta för villainbrott

22 MAR 2015
Skrivet av :
Polisen gjorde under söndagen platsundersökningar av alla fyra villainbrott i Älvsbyn.

Polisen gjorde under söndagen platsundersökningar av alla fyra villainbrott i Älvsbyn.

De senaste villainbrotten i Älvsbyn kan vara på väg att klaras upp. På lördagseftermiddagen anhölls två personer. De greps i samband med en rutinkontroll i centrala Luleå när polisen fann misstänkt stöldgods i deras bil.
Polisen utreder om de båda anhållna kan knytas till de fyra villainbrott som anmäldes i Älvsbyn under söndagen. Samtliga drabbade husägare hade varit bortresta så stölderna kan ha gjorts redan på lördagen.
De anhållna är 20 och 27 år. Vid kontrollen av deras bil hittade polisen även utrustning för förberedelse av stöld.
Efter inledande förhör bestämde jouråklagare att männen skulle anhållas.
– Vi vet inte än, men vi stämmer av stöldgodset med det som rapporterats försvunnet i Älvsbyn, säger jourhavande förundersökningsledare Henry Nilsson till Norrbottens-Kuriren.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.