TAIF rockade sockor och vann

22 MAR 2015
Skrivet av :

TAIF

En vit och en gul strumpa. TAIF:s innebandypojkar 01/99 rockade sockor och vann mot Kalix med 6-4.
– Ruggig spännande och jämn match. TAIF var dock det starkare laget och vann rättvist, berättar lagledaren Ulrica Johanson.

Ulrica Johansson, lagledare.

Ulrica Johansson, lagledare.

Grejen med att rocka sockor är en symbolhandling för att visa acceptans mot alla människor. Under parollen ”Annorlunda är bra! Annorlunda är roligt!”, startade 10-åriga Nathea Anemyr en kampanj på Facebook för alla personer med sjukdomar som ger dem ett avvikande beteende. Den blev en jättesuccé.

– Min storasyster Noelle har downs syndrom. Min syster är annorlunda. Och hon är världens bästa storasyster. Jag är stolt över Noelle, hon är rolig. Jag blir ledsen när jag hör fula ord om andra människor, berättar Nathea, som genom sin uppmaning att bära olikfärgade sockor vill sprida kärlek och skapa en färggladare värld.

Detta hörsammades av TAIF. Före match drog spelarna på sig en vit och en gul strumpa på vardera foten.
– Vi var ju tvungna att få godkänt av domarna och motståndarna! Men de tyckte bara att det var en toppenidé, förklarar Ulrica.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.