”oj, oj, oj…” Se och hör reaktionerna när åkarna kraschar i finalen

22 MAR 2015
Skrivet av :

krasch

VIDEO: Herrarnas final i skotercross-VM på Högheden blev dramatisk. Martin Hellström filmade händelsen. Den stora kraschen kostade också Emil Öhman möjligheten att vinna.

Hemmafavoriten var överlägsen i både kvalheatet och semifinalen. Men i finalen gick allt fel. I starten av finalen var alla ivriga att nå en bra position i första kurvan. Det slutade med en jättekrasch. Som ett under klarade sig alla oskadda.

Tre åkare fick bryta direkt. Regerande världsmästaren Adam Renheim försökte men tog sig bara runt ett varv. Emil försökte ta upp jakten. Han plockade placeringar. Men så råkade han ut för ännu ett missöde. Emil kolliderade ännu en gång och i ett moln av snörök försvann han av banan. Efter det valde Emil att köra in i depå. Enligt uppgift var en av skidorna på hans snöskoter skadad.

Petter Nårsa, boende i Älvsbyn men tävlandes för Moskosel, klarade sig förhållandevis bra.

– Det var åkare och snörök överallt. Jag fick bromsa före första kurvan – livrädd. Sedan körde någon in i mig bakifrån så att jag åkte in i någon framför. Men jag klarade mig ändå bra, berättar Nårsa, för Norrbottens-Kuriren.

Först i mål och ny världsmästare blev Marcus Ogemar Hellgren, Östersunds SSK.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.