Moa i final tre gånger i Enköping

23 MAR 2015
Skrivet av :

I fredags åkte Dansdragets N-tävlande och en lagledare ner till Enköping för att tävla på Pepparrotsbuggen Gran Prix 2015. Tävlingen arrangerades av Ena Bugg&Swing och tävlingen hölls i Hummelstaskolans Sporthall strax utanför Enköping.

20150321_dansdrag_529

Drygt 400 dansare från 57 olika dansklubbar från hela Sverige, 1 dansförening från Norge samt 1 förening från Tyskland hade samlats för att tälva i dom fem Bugg och Rock´n Roll disciplinerna bugg, dubbelbugg, boogie woogie, lindy hop och rock. Det blev en lång och intensiv tävlingsdag. Tävlingen startade kl 10 på fm och höll på till 20-tiden på kvällen.

20150321_dansdrag_531

Moa Johansson och Linus Rönnebrand

Dansdragets Moa Johansson och Linus Rönnebrand från Luleå Bugg &Swing hade en mycket bra dag. I Boogie Woogie Vuxen B så tog dom sig raka vägen till final. Dom dansade även superbra i finalen och slutade på en mycket fin 2:a plats. I den största klassen Bugg Vuxen B med drygt 50 anmälda par gick det också bra. Med mycket bra domarsiffror så blev det slutligen final och där slutade Linus och Moa på en fin 5:e plats.

I Dubbelbugg Vuxna B dansade trion Mikels Lundström. Moa Johansson och Lisa Lundström final. Motståndet var mycket hårt och trion slutade på en 4:e plats.

Övriga danspar från Dansdraget var nöjda med sina dansprestationer men i den hårda konkurrensen så höll det inte hela vägen. Mikael Lundström och Lisa Lundström slutade på 25:e plats och William Wikström och Julia Gudmundsson på 44:e i Bugg Vuxen B.
I klassen Bugg Senior 35+A blev Kjell Landström och Maria Engström 17:e av drygt 40 par.

Resultat Pepperrotsbuggen GP 2015.03.21
BWVB
2. Linus Rönnebrand och Moa Johansson

DVB
4. Mikael Lundström, Moa Johansson och Lisa Lundström

BVB
5. Linus Rönnebrand och Moa Johansson
25. Mikael Lundström och Lisa Lundström
44. William Wikström och Julia Gudmundsson

B35A
17. Kjell Landström och Maria Engström

Text och Foto: Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.