Landstingsfrågor på Centerårsmöte

03 MAR 2015
Skrivet av :

På måndagskvällen genomförde Älvsby Centerns kommunkrets sitt årsmöte på Fluxen, med besök av den nya gruppledaren för Centern i Landstinget Anna-Stina Nordmark Nilsson med ett fyrtiotal medlemmar på plats.

Något försenat kunde Älvsbycenterns kretsordförande Greger Andersson hälsa gruppledaren för Centern i Landstinget, Anna-Stina Nordmark Nilsson hjärtligt välkommen till mötet vart efter han lämnade över ordet till henne.


Där hon inledde med en kort berättelse om sin väg in i partiet och de jobb och uppdrag som hon har jobbat med under årens lopp. Sedan gick hon in på det nya att vara gruppledare i Landstinget, frågor som kommer upp och hennes erfarenheter av att vara Landstingsdirektör.

Därefter blev det frågestund med korta frågor om Centern, Landstinget och det lokala i Älvsbyn med frågor om som, tillgänglighet, telefontider, läkarbemanning, stafettläkare, varmvattenbassäng m.m.

Utifrån svaren kunde man tydligt märka att hon tyckte att det är de strukturella frågorna om verksamhet och ledning som ligger henne varmt om hjärtat. Där många problem bygger på att man måste se över flöden i sin verksamhet och kraftsamla på att minimera det som ej tillför något i organisationen.

– Vi skall hålla på med sjukvård, länstrafik och kultur som är våra huvuduppdrag och sedan försöka minimera det som ej hör dit, sa Anna-Stina, då Greger Andersson försökte avrunda den intensiva och heta frågestunden om landstingsfrågor innan ett avslut.

Efter ett kvällsfika med smörgåstårta så avtackades Anna-Stina Nordmark Nilsson för hennes besök av Greger Andersson och mötet övergick till årsmötesförhandlingar.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.