Läge att teckna långa elavtal

03 MAR 2015
Skrivet av :

elsklingFasta avtalen för el har blivit 26 procent billigare det senaste året. Priset i det så kallade Luleå-området var under Februari 26,7 öre per kilowattimme. Villahushåll som i dag tecknar fast elpris i tolv månader sparar 2 500 kronor jämfört med samma tidpunkt i fjol. Det uppger jämförelsesajten elskling.se.

Faraz Azima, vd för elbytesexperten elskling.se.

Faraz Azima, vd för elbytesexperten elskling.se.

Det låga priset beror på fortsatt god kärnkraftstillgänglighet och gott om nederbörd har hållit taxorna i schack. Enligt statistik från Svensk Energi är vattenmagasinet mer välfyllda än normalt. Likaså är läget stabilt på angränsande elmarknader och prisnivån på fossila bränslen är fortsatt lågt.

– Om vi ser på spotpriset just nu så är det inte så stor skillnad mot nivån i fjol. Däremot märks ett stort prisfall på fastpriskontrakten. I fjol spåddes en snabbare återhämtning i ekonomin och även elpriset medan elterminerna i dag signalerar en mer ihållande period med låga elpriser. Att binda elpriset under 30 öre/kWh är nog attraktivt för många hushåll, säger Faraz Azima, vd för elbytesexperten elskling.se.

Elpriset för februari blev 26,7 öre/kWh i elområde Luleå och Sundsvall, 28,1 öre/
kWh i Stockholm och 29,5 öre/kWh i Malmö.

Källa: elskling.se

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.