Kusinerna som dominerar i svensk skotercross

20 MAR 2015
Skrivet av :
Elina Öhman siktar på att försvara sin världsmästartitel på damsidan.

Elina Öhman siktar på att försvara sin världsmästartitel på damsidan.

Kusinerna Emil och Elina Öhman, Älvsbyns MS, dominerar svensk skotercross. De har vunnit samtliga SM-deltävlingar. I morgon lördag väntar VM på hemmaplan.

...även hennes kusin Emil Öhman kör för VM-titeln.

…även hennes kusin Emil Öhman kör för VM-titeln.

Förra helgens SM-deltävling avgjordes i Bygdsiljum. I vanlig ordning vann Emil Öhman värstingklassen Pro Open och Elina körde hem segern i damklassen. Så har det sett ut varenda gång denna vinter.

Både Emil och Elina tävlar för Älvsbyns MS. I helgen arrangerar hemmaklubben VM i skotercross på Höghedens motorstadion. Även där förväntas kusinerna vara med och slåss om titlarna.

Emil har vunnit VM och har erfarenhet som skoterproffs i Nordamerika. Elina ska försvara sin mästartitel FIM Women SnowCross World Cup (inofficiellt VM) för damer. Elinas pojkvän, Petter Nårsa, Moskosels MS, lär också vilja ha ett ord med i leken.

– Det här blir mitt sista VM som aktiv och det vore naturligtvis perfekt avslutning att ta en tredje VM-titel på hemmaplan, säger Emil Öhman.

Älvsbyns Motorsällskap fick med kort varsel ta över arrangemanget från finska Tuuri.

– Vi såg att det var möjligt och nu känner vi oss både inspirerade och stolta att kunna köra VM och Women World Cup i Älvsbyn.

SM-finalerna avgörs på Kilverstone utanför Arvidsjaur den 11 april. Till denna säsongsavslutning kommer alltså både Emil och Elina med full pott, 75 poäng.

FOTO: ROGER STRANDBERG

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.