Kusinerna Öhman vann på nytt

15 MAR 2015
Skrivet av :

 

 

Emil Öhmna vann igen... FOTO: ROGER STRANDBERG

Emil Öhman vann igen…
FOTO: ROGER STRANDBERG

Kusinerna Emil och Elina Öhman fortsätter att sopa banan med sina konkurrenter i skotercross-SM. Båda vann återigen när den tredje och sista deltävlingen avgjordes i Bygdsiljum på lördagen.

Nu väntar SM-final i Arvidsjaur den 11 mars. Emil Öhman, Älvsbyns MS, som vunnit alla tre SM-deltävlingarna i Pro Open går in i finalen med maximala 75 poäng. Dock finns det massor av poäng att göra upp om i finalen så inget är avgjort på förhand.

Emil såg ut att trivas på den relativt långa och tuffa banan i Bygdsiljum även om han tyckte att det var lite hårt och kantigt i första heatet. Värmen under dagen gjorde sitt för att göra banan mjukare och ännu tuffare. Men det hindrade alltså inte Emil som tog hem sin tredje raka SM-deltävling i år. På andraplats körde Peter Ericson, Skellefteå MS, in. Peter, trefaldig världsmästare i skotercross, har gjort comeback i år och har övertygat att han fortfarande kan köra riktigt fort. Förra helgens andraplats var alltså ingen tillfällighet. Tredjeplatsen togs av Marcus Ogemar Hellgren, Östersunds SSK, som öppnade säsongen riktigt starkt men som haft det motigt i själva finalerna. En fin värdemätare för ”Oge” inför kommande helgers VM, Clash of Nations och SM-final.

Apropå bra värdemätare visade Johan Eriksson, Team Walles MK, att vinsten förra helgen på hemmabanan i Bruksvallarna inte var någon tillfällighet. Johan vann båda sina kvalheat och tog hem finalen i Pro Stock helt ohotad. Johans två vinster och en andraplats i SM-deltävlingarna ger honom totalt 72 poäng med sig in i SM-finalen. Emil Sundvisson, Åsarna SSK, körde in på andraplats och Robin Jonsson, Njurunda MK, tog hem sin andra tredjeplats på raken.

Även Elina Öhman tog sin tredje raka deltävlingsseger. FOTO: ROGER STRANDBERG

Även Elina Öhman tog sin tredje raka deltävlingsseger. FOTO: ROGER STRANDBERG

Precis som sin kusin Emil vann Elina Öhman, Älvsbyns MS alla tre SM-deltävlingar. Det är svårt att se vem som skulle kunna hota Elina i finalen eftersom hon just nu är i en klass för sig. Även Elina tar sig till SM-finalen i Arvidsjaur med maximala 75 poäng. Bakom Elina är det dock intressantare. Den här helgen var det Ronja Renheim, Lima MS, som var i bäst form och tog hem en fin andraplats. På tredjeplats kom Matilda Johansson, Älvsbyns MS.

TEXT OCH FOTO: Roger Strandberg – Skotercross.se

Resultat SM-deltävling 3 Bygdsiljum

Pro Open

1. Emil Öhman, Älvsbyns MS, Lynx 2. Peter Ericson, Skellefteå MS, Lynx 3.Marcus Ogemar Hellgren, Östersunds SSK, Lynx 4. Petter Nårsa, Moskosels SK, Arctic Cat 5. Oskar Norum, Umeå AK, Ski-Doo 6. Filip Öhman, Älvsbyns MS, Lynx 7. Marcus Dorsch, Umeå AK, Ski-Doo 8. David Reponen, Storumans SK, Arctic Cat 9. Mathias Johansson, Älvsbyns MS, Arctic Cat 10. Henrik Revelj, Team Walles MK, Polaris 11. Philip Andersson, Bygdsiljum MK, Lynx 12. Adam Öhman, Älvsbyns MS, Lynx 13. Filip Eriksson, Storumans SK, Arctic Cat 14. Albin Lundqvist, Arvidsjaurs MS, Arctic Cat 15. Nisse Kjellström, Team Walles MK, Polaris DNF Sebastian Asp, Kiruna MK, Lynx

Pro Stock

1. Johan Eriksson, Team Walles MK, Lynx 2. Emil Sundvisson, Åsarna SSK, Polaris 3. Robin Jonsson, Njurunda MK, Lynx 4. Andreas Mårten, Mora MK, Lynx 5. Emil Hansson, Älvsbyns MS, Arctic Cat 6. Jonas Stenberg, Lofsdalens SSK, Polaris 7. Joel Jonsson, Lingheds SK, Ski-Doo 8. Sebastian Drotz, Härjedalens AK, Polaris 9. Balder Nääs, Team Walles MK, Arctic Cat 10. Roger Karlsson, Borlänge SSK, Arctic Cat 11. Andreas Sjöström, Polaris, Nolaskogs SK 12. Niklas Höglund, Polaris, Östersunds SSK 13. Martin Ekspjuth, Infjärden RSK, Arctic Cat 14. Fredrik Granberg, Tavelsjö SK, Ski-Doo 15. Jim Johansson, Lingheds SK, Polaris 16. Lukas Johansson, Gargnäs MK, Polaris

Damer

1. Elina Öhman, Älvsbyns MS, Lynx 2. Ronja Renheim, Lima MS, Ski-Doo 3. Matilda Johansson, Älvsbyns MS, Polaris 4. Ronja Revelj, Team Walles MK, Polaris 5. Fanny Wikström, Infjärden RSK, Arctic Cat 6. Matilda Norberg, Matfors SK, Ski-Doo 7. Jenny Lundström, Skellefteå MS, Lynx 8. Helene Hjelm, Mora MK, Lynx 9. Elvira Lindh, Borlänge SSK, Polaris 10. Emilia Dahlgren, Team Walles MK, Polaris 11. Wilma Jonsson, Storumans SK, Lynx

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.