Kraftig försäljningsökning av Norrmejeriers ekomjölk

03 MAR 2015
Skrivet av :

ekomjolkNorrmejeriers försäljning av ekologiska produkter ökade med mer än 30 procent förra året. Tillgången är dock begränsad. Därför görs en storsatsning för att få fler av föreningens medlemmar att gå över till ekologisk produktion.

Henrik Wahlberg

Henrik Wahlberg

– Intresset för lokalproducerade livsmedel är mycket stort. Allt fler konsumenter vill veta varifrån allt de stoppar i sig kommer ifrån samt hur det produceras. Det är viktigt att de som vill välja ekologiskt också kan välja norrländskt. Målsättningen med den här satsningen är att inom 3-5 år öka vår invägning av ekologisk mjölkråvara med 5-10 miljoner kilo, säger Henrik Wahlberg, Norrmejeriers ordförande.

Redan idag är cirka 15 procent av Norrmejeriers färska mjölkprodukter ekologiska, Men den stora efterfrågan har under hösten, i perioder, varit svår att svara upp till. Norrmejerier har därför tagit fram ett speciellt stimulanspaket för att locka fler av medlemmarna att övergå till ekologisk produktion. Intresserade medlemmar kommer bland annat att få hjälp med utbildning och rådgivning samt ett tillägg på den konventionella mjölken med 10 öre under omställningsperioden.

Källa: Norrmejerier

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.