Kom och känn doften av Norrsken

11 MAR 2015
Skrivet av :

Aurora

Eva Henriksson, skaparen, av parfymen Scent of Aurora, kommer till Älvsbyn på söndag för att berätta om framställningen av sin väldoftande produkt. Tillställningen är öppen för alla och besökarna bjuds även på fika.

Eva Henriksson, bördig från Älvsbyn men numera bosatt i Skellefteå.

Eva Henriksson, bördig från Älvsbyn men numera bosatt i Skellefteå.

Arrangörer är Folkpartiet Älvsbyliberalerna som på detta sätt vill uppmuntra och stötta kreativa älvsbybor i förskingringen.

Innovatören Eva Henriksson, född Norman och bördig från Älvsbyn, har förverkligat sin barndomsdröm – att tillverka en parfym som symboliserar Sveriges två nordligaste län. Namnet Scent of Aurora blir översatt till svenska; ”Doften av Norrsken”.

Om doften säger hon så här:
– Basen är blommigt neutral.

Ingredienserna är; Mango, Black Currant, White tea, Tonkabean, Florentine Iris och slutligen Cashmere Wood. Dessutom kommer flaskorna att innehålla guld och små röda glaspärlor.

Vattnet i parfymen symboliserar älvarna från fjäll till hav, guldet representerar rikedomarna i marken och glaspärlorna ska påminna om åkerbär, Norrbottens landskapsblomma.

Presentationen hålls i Fluxens restaurang söndagen 15 mars klockan 18:00.

För ett år bjöd Folkaprtiet in Anna Borgeryd för att berätta om sin uppmärksammade och prisade roman Tunna Väggar.

– Och tänk de är båda kusiner och ättlingar till ”bagars”, säger folkpartiet i ett pressmeddelande.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.