Inbrott på församlingsgården

07 MAR 2015
Skrivet av :
Prästen Stig Strömbergsson mttes av en otrevlig syn när han kom till sitt kontor på lördagsmorgonen. FOTO: STERLING NILSSON

Prästen Stig Strömbergsson möttes av en otrevlig syn när han kom till sitt kontor på lördagsmorgonen.
FOTO: STERLING NILSSON

Ingenting är heligt för tjuvar. Inte ens kyrkan. Natten till lördag utsattes församlingsgården för ett inbrott. En datorskärm, ett tangentbord och en så kallad klient stals från prästen Stig Strömbergssons kontor.
”Någon eller några måste i natt ha tangerat personligt rekord i dumhet, töntighet och allmän idioti. Kommen till Församlingsgården fann jag nämligen att mitt arbetsrum råkat ut för en smasch-and-grab-kupp. Nåt snillo har kastat en sten genom rutan för att kunna sträcka sig in i rummet och sno min så kallat ”tunna klient”, tangentbordet och skärmen”, skriver Strömbergsson på sin blogg.

Den så kallade klienten är obrukbar för den som inte arbetar inom Luleå Stift.
”Klienten är en dosa som om den inte är uppkopplad mot Luleå stifts sammanlänkade datasystem är helt obrukbar.
Tangentbordet var ingen märkvärdighet. Skärmen kan någon skrupelfri kanske ge 400 för.  Allt bara SÅ dumt! Och så glas precis överallt!”, skriver Strömbergsson.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.