Folkfest på Högheden

21 MAR 2015
Skrivet av :

VM i Skotercross lockade många till motorstadion på Högheden med strålande tävlingar och bra yttre förutsättningar. 12:e upplagan av FIM SnowCross World Championship och den andra upplagan av FIM Women SnowCross World Cup drog storpublik.

– Vi har extremt kort om tid att dra ihop detta men vi ska göra vårt absolut bästa att få till en så bra tävling som möjligt, sa Tobias Eklund, Älvsbyns MS när det var klart att tävlingen flyttades till Älvsbyn från på kort varsel från finska Tuuri. Ett påstående som kan kännas bra när man ser att tävlingen är igång.


Över tusen bilar uppges ha trängts på parkeringsplatserna på Högheden vilket ger en publik på mellan 2000 – 4000 personer på läktarna i ett strålande väder, dock med en bitande nordanvind som bara tilltar.

På publikplats kunde man se att publiken trivdes och att själva tävlingen genomförs på den ordinarie Rallycrossbanan som det under veckan skapats hopp och spännande bansträckning för ett VM.


Älvsbyn Just Nu:s Team på Högheden denna lördag är: Krister Palm Foto, Tony Berglund Texter från tävlingar och Sterling Nilsson bland funktionärer och på publikplats.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.