Emil Öhman vann dubbelt i Falun

28 MAR 2015
Skrivet av :

Emil Öhman vann dubbelt på Clash of Nations i Falun, för knappt har yran från VM i längdskidor lagt sig i Falun innan det var dags för nästa stora evenemang på Lugnets skidstadion. Clash of Nations, Europas största extremsportevenemang, avgjordes i blixtrande solsken under lördagen 28 mars.


Den tuffa och krävande skoterbanan passade Emil Öhman, Älvsbyns MS som handsken. Under fredagens Head2Head-tävling passade han på att vinna före Nisse Kjellström, Team Walles MK och Marcus Ogemar Hellgren, Östersunds SSK. Och Emil fick finna sig i att vara storfavorit inför lördagens kval och final. Under finalen kom Emil ut efter Petter Nårsa men lyckades passera honom och kunde därmed ta hem förstaplatsen i Pro Open. Petter Nårsa, Moskosels SK, som har haft det lite tungt de senaste tävlingarna visade att formen är på väg tillbaka och körde in på en fin andraplats. Oskar Norum, Umeå AK, krigade till sig tredjeplatsen före Filip Eriksson.

Under kvalen visade det sig tidigt att Norges nya superstjärna i skotercross, Elias Ishoel, stod i en klass för sig. Elias tog hem alla tre kvalen i Pro Stock och i finalen seglade han iväg långt före alla konkurrenter. Förstaplats för Elias alltså. Bakom Elias var kampen hård men Emil Sundvisson, Åsarna SSK, höll undan och tog hem andraplatsen övertygande. På trejdeplats körde Johan Eriksson, Team Walles MK, in.

Mer eller mindre sommarvärme lockade massor av publik till Lugnet och de bjöds på fantastisk skotercross.

Resultat Pro Open
1. Emil Öhman, Älvsbyns MS, Lynx
2. Petter Nårsa, Moskosels SK, Arctic Cat
3. Oskar Norum, Umeå AK, Ski-Doo
4. Filip Eriksson, Storumans SK, Arctic Cat
5. Mikko Osmo, Finland, Lynx
6. Nisse Kjellström, Team Walles MK, Polaris
7. Pieti Puhakka, Finland, Polaris
8. Mathias Johansson, Älvsbyns MS, Arctic Cat
9. David Reponen, Storumans SK, Arctic Cat
10. Emil Andersson, Bygdsiljums MK, Lynx
11. Marcus Dorsch, Umeå AK, Ski-Doo
DNF. Viktor Hertén
DNF. Kristoffer Holm
DNF. Aki Pihlaja
DNF. Henrik Revelj
DNF. Philip Andersson

Resultat Pro Stock
1. Elias Ishoel, Norge, Lynx
2. Emil Sundvisson, Åsarna SSK, Polaris
3. Johan Eriksson, Team Walles MK, Lynx
4. Balder Nääs, Team Walles MK, Arctic Cat
5. Fredrik Kirkhus, Norge, Polaris
6. Martin Moland, Norge, Arctic Cat
7. Andreas Mårten, Mora MK, Lynx
8. Alexander Berglund, Bollnäs MK, Arctic Cat
9. Lukas Johansson, Gargnäs MK, Polaris
10. Robin Jonsson, Njurunda MK, Lynx
11. Juuso Loukko, Finland, Lynx
12. Marius Ulriksen, Norge, Ski-Doo
13. Eetu Karjalainen, Finland, Arctic Cat
14. Martin Ekspjuth, Infjärdens RSK, Arctic Cat
15. Robert Lunden, Norge, Ski-Doo
16. Sebastian Drotz, Härjedalens AK, Polaris

Text och Foto: Roger Strandberg Skotercross.se/SVEMO

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.