Elina Öhman etta i SM deltävling

08 MAR 2015
Skrivet av :

20140329_smscoter_140Det fortsätter att gå bra för Elina Öhman i skoter SM, för vid SM-deltävling i Bruksvallarna segrade hon i damklassen, och fortsatte med att ta en tredjeplats mot de manliga i Sverigecupen.

Elina-2-225x300

Det var ingen tvekan vem som hade bäst form när SM-deltävling 2 avgjordes i Bruksvallarna. Emil Öhman, Älvsbyns MS dominerade den tuffa och utslagsgivande banan totalt och kunde därmed ta hem sin andra raka seger i klassen Pro Open. David Reponen, Storumans SK, hade en riktigt bra dag på Vôllarbanan vilket räckte till en andraplats i finalen. På tredje kom Peter Ericson, Skellefteå MK, trefaldig världsmästare, som gjort comeback i år. I och med det bevisade Peter att farten fortfarande finns i kroppen.

I Pro Stock var det en hård kamp hela dagen mellan hemmaföraren Johan Eriksson och Alexander Berglund, Bollnäs MK. Det skulle visa sig att gammal är äldst och rutinerade Johan Eriksson kunde ta hem en vinst till hemmaklubben Team Walles MK. Alexander Berglund gav Johan en ordentlig match i finalen men slog till slut av på takten och bevakade andraplatsen. Robin Jonsson, Njurunda MK, tog hem en välförtjänt bronspeng.

Damklassen domineras just nu av Elina Öhman, Älvsbyns MS, som efter tävlingen i Bruksvallarna har vunnit alla sina heat och leder med andra ord damklassen överlägset. I finalheat nummer två bjöd dock Ronja Revelj, Team Walles MK, upp till hårt motstånd och höll ledningen i flera varv innan Elina tog sig om och vann. På andra plats körde Fanny Vikström, Infjärdens RSK, in och på tredje plats kom Ronja Revelj, Team Walles MK.

Arrangörsklubben Team Walles MK hade gjort ett fantastiskt jobb med att få till en snörik och tuff tävlingsbana. Detta trots att tillgången på snö inte är den bästa.

Roger Strandberg

Skotercross.se/SVEMO

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.