Direktflyg mellan Luleå och Helsingfors

21 MAR 2015
Skrivet av :
flybe175

Linjen kommer att trafikeras av Flybe på uppdrag av Finnair.

 

En timme och 35 minuter. Det är den beräknade flygtiden för den nya utrikeslinjen mellan Luleå och Helsingfors som har premiär den 18 maj.
– Detta skapar unika möjlighet för både incoming turism, affärsrelationer i Finland och övriga världen, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport.

Ombyggnationen av Luleå Airport bär frukt.
– Vårt gemensamma arbete kring linjeutveckling genom projektet Connect Norrbotten har stärkt attraktiviteten i regionen. Att vi tillsammans med besöksnäringen och övriga näringslivet arbetar enat för att skapa en ökad tillgänglighet i regionen är mycket lyckosamt vilket detta visar. Helsingfors flygplats är också ett viktigt nav för att ta sig vidare ut i världen, bland annat till Asien som är Finnairs stora marknad, säger Viklund

Nöjd över den nya flygförbindelsen är också Lars-Eric Aaro, vd och koncernchef på LKAB:
– Vi ser mycket positivt på att Luleå får fler flygförbindelser. Goda kommunikationer är en förutsättning för fortsatt utveckling av regionen och för att skapa attraktiva samhällen.

Erica Mattsson, destinationsutvecklingsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board, sammankallande i fyrkantsprojektets nätverk för etablering av internationellt direktflyg, ser stora möjligheter öppnas.
– Etableringen gör det lättare för våra kommande besökare att ta sig hit från både Asien, mellanöstern och USA, då Finnair satsat stort på långdistansflyg med Helsingfors som hub. Detta skapar nya möjligheter för besöksnäringen som satsar på att locka hit internationella gäster.

Nya linjen öppnar även nya dörrar för regionens företag med internationella affärer.

– Ett gemensamt mål om fler etableringar av nya internationella flyglinjer och stort driv hos respektive aktör skapar resultat, menar Nicklas Larsson, affärsutvecklingschef Luleå Näringsliv AB, som hänvisar framgången till den strategiska och operativa samverkan mellan Swedavia, besöksnäring och övrig näring i Luleåregionen.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.