Byaföreningarna viktiga för landsbygdsutvecklingen

16 MAR 2015
Skrivet av :

Byaföreningarna har allt mer tagit över ansvaret för byarnas utveckling. Tidigare fyllde idrottsklubbarna en större roll i det syftet. Vart är vi på väg med byarna och hur ska vi nå dit?

Det undrar Pär Jonsson, näringslivschef i sin blogg.

”Under de senaste decennierna har det byggts och renoverats i många av våra byagårdar. Byaföreningarnas mål handlade främst om att färdigställa byggnationerna. När de flesta av byarna har egna lokaler förflyttas föreningarnas fokus allt mer till aktiviteter. Några av byarna sticker ut lite mer än andra de senaste åren. Vi ser en tydlig trend på en ökad grad av struktur och styrning i byaföreningarnas arbete”, skriver han och ger några exempel.

Läs mer på hans blogg genom att klicka här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.