Anna – en kvinna med koll enligt Greenpeace

11 MAR 2015
Skrivet av :
Anna Borgeryd - en favorit hos Greenpeace.

Anna Borgeryd – en favorit hos Greenpeace.

Polarbröd styrelseordförande Anna Borgeryd omnämns på Greenpeaces lista ”Kvinnor med koll på miljö och klimat”. Listan publicerades på kvinnodagen den 8 mars och lyfter kvinnor med stor kunskap och erfarenhet inom sitt område.

Anna Borgeryd är författare, entreprenör och styrelseordförande i Polarbröd. Hon bloggar om hållbarhet och världens försörjningsutmaningar på bloggen Wood & blue. Anna har även nominerats till Hetast i Almedalen.

Här är hela listan från Grenpeace:

Anna Borgeryd
Författare, entreprenör och styrelseordförande i Polarbröd. Bloggar om hållbarhet och världens försörjningsutmaningar på bloggen Wood & blue. Har nominerats till Hetast i Almedalen.

Alva Snis Sigtryggson
En av Fältbiologernas starkaste profiler som utsetts till Årets Miljöhjälte av WWF. Har engagerat sig för Ojnareskogen på Gotland. Har läxat upp politiker och beslutsfattare på klimatmötet i Rio de Janeiro.

Barbara Evaeus
Klimatkommunikatör på Världsnaturfonden WWF som varit med och utvecklat Climatesolver.org, en sajt för hållbarhetsinnovationer och praktiska lösningar för klimatförändringarna.

Anna-Carin Windahl
Orädd och beslutsam kommunikationskonsult och en av de drivande krafterna bakom nätverket 100% förnybart.

Charlotte Bergqvist
Grundare av Trinda Energy och utsedd till en av morgondagens ledare på energiområdet av Recharge. Nominerad tre gånger till utmärkelsen Framtidens Kvinnliga Ledare.

Charlotte Unger
VD för Svensk vindenergi. Har arbetat på Läkemedelsverket som miljöchef och under tio år på Miljödepartementet, bland annat med kemikalielagstiftning.

Ethel Forsberg
Författare till boken ”Makt plats gift & våra barn”, om kemikaliernas makt över våra liv. Har varit generaldirektör för Kemikalieinspektionen, debatterat de oheliga allianserna inom områdena kemi, ekonomi, politik. Nominerades förra året till Sveriges konsumenters pris Blåslampan.

Josefina Lundgren Skerk
Arktisaktivist och ledamot i Sametinget som studerar juridik och engagerat sig för att öka ungdomars inflytande i politiken.

Johanna Sandahl
Agronom och Svenska Naturskyddsföreningens första kvinnliga ordförande. Har länge varit aktiv i Folkrörelsesverige med utvecklingsfrågor som specialitet.

Karin Stenmar
Miljöchef på Folksam som startade ett schysst textilföretag i Sri Lanka och idag försöker få folk att förstå att socialt ansvar innebär att göra saker, inte bara att tala om det.

Lena Ander
Generalsekreterare för Nätverket för Hållbart Näringsliv (NMC) och rådgivare på ÅF. Har fått sina CSR-kunskaper från både Näringslivets Internationella Råd och FN:s Global Compact. Har dessutom undersökt hur oljejätten BP tar sitt sociala ansvar under en så kallad Minor Field Study i Colombia.

Linda B Magnusson
VD för OX2 Vindel, verkar för att ge alla möjlighet att producera sin egen el genom att äga vindkraft. Tog 2009 emot utmärkelsen Årets Miljökapitalist från Veckans Affärer.

Malin Hansson
Vill rädda världen genom förnybart. Sitter i styrgruppen för Ingengörer utan gränser och har åkt både Halvvasan och Teslataxi.

Nina Ekelund
Styrelseordförande i 2050 och programdirektör för Hagainitiativet. Har erfarenheter från både Naturvårdsverket, Statsrådsberedningen och Miljöförvaltningen i Stockholms stad. Blev 2014 listad som Sveriges tredje miljömäktigaste av tidningen Miljöaktuellt.

Olivia Linander
Klimataktivist som arbetar med förnybart för 350.org. Har startat ungdomsorganisationen Push Sverige som är en en plattform där unga kan samarbeta för hållbarhet. Utsågs till Årets miljöhjälte 2013.

Parul Sharma
Människorättsjurist med gedigen erfarenhet om CSR i så kallade högriskländer. Har skrivit en barnbok om rätten till vatten och rankats som en av de miljömäktigaste i Sverige. Ordförande i Fian och rektor för The Academy for Human Rights in Business.

Soledad Piñero Misa
VD och grundare för Retoy och en flitigt anlitad föreläsare och moderator. Har varit ordförande för Röda Korsets Flyktingcenter, kanslichef för Ungdom Mot Rasism och utsågs 2013 av Veckans Affärer till Årets Samhällsentreprenör.

Ulrika Dahl
Ekotoxikolog och chef för kemikaliefrågor på Naturskyddsföreningen. Kämpar för giftfria förskolor och kan allt som är värt att veta om Bisfenol A och ftalate

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.