Utvisningar fällde ÄIF Hockey

15 FEB 2015
Malmberget bjöds på många frilägen och målvakten Andreas Öhlund lämnades ensam med motståndarforwards flera gånger. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Bra start och ledning redan efter tre minuter och tio sekunder. Det bådade gott för ÄIF Hockey i hemmamatchen mot Malmberget. Men ett oturligt baklängesmål och många utvisningar förstörde segerchanserna. Det blev till slut förlust med hela 3-9 (1-3, 0-2, 2-4).

– Vår sämsta match för säsongen. Jag vet inte vad som är galet men hela veckan har känts tung. Till och med på träningarna, berättar Johan Grönlund, spelande tränare.

Malmberget fick Pär Larsson och ÄIF på fall. FOTO: TONY BERGLUND

Efter segern mot Brooklyn förra helgen fanns förhoppningar om en ny bra insats. Och som sagt, det började lovande när Samuel Lidström gav hemmalaget ledningen. ÄIF såg pigga ut under de inledande bytena.

Samuel Lidström gav ÄIF ledningen på pass av Johan Grönlund.

Men på några få minuter i mitten av första perioden gick luften ur.

Malmberget kvitterar till 1-1.

Efter 8:01 kvitterade Malmberget lite tursamt. Sedan åkte Älvsbyn på två utvisningar och i spel fem mot tre kunde gästerna ta ledningen. Resten av perioden dominerade Malmberget och kunde även göra ett tredje mål innan första pausvilan.

Erik Öhlund kämpade på, men förgäves i denna match. FOTO: KRISTER PALM.

– Vi började jaga istället för att försöka spela. Det gav Malmberget kontringslägen som de är duktiga på att utnyttja, analyserar Grönlund.

Malmberget var rappare och skapade mest vilket skottstatistiken, 51-24 i gästernas favör, visade. FOTO: KRISTER PALM.

Gästerna hade bättre fart under skridskorna denna afton.

– Ja, vi blev alldeles för stillastående och drog på oss onödiga utvisningar.