Undvek krock men började slåss

24 FEB 2015
Skrivet av :
Bilisterna undvek att krocka med rök ihop med nävarna. Detta var en av många händelser som sysselsatte polisen förra veckan. Här följer en sammanfattning av veckan som gick på blåljus-fronten i länet…
Fräcka stölder på Coop och ICA
Kontanter stals fräckt från Coop i Arvidsjaur förra söndagen. Någon har mitt under dagen, när affären var öppen, gått in via en bakdörr till ett kontor där kassaskåpet står. Skåpet hade lämnats olåst och tömdes på dagskassor.  I stort sett samma tillvägagångssätt användes dagen efter, på måndagen, när ett kassaskåp på ICA Nära i Boden länsades på dagskassor. Stölden upptäcktes vid 15-tiden. Polisen utreder händelserna.
Skoter stals i Boden
En skoter stals från Uttervägen på Torpgärdan utanför Boden. Stölden anmäldes förra måndagen till polisen. Skotern är en Arctic Cat XF 800 med registreringsnummer MEL 888. Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig om de ser den stulna maskinen eller vet var den finns. Anonyma tips tas också emot.
Villainbrott i Älvsbyn, Arvidsjaur och Boden
Via en krossad ruta tog sig tjuvar in i ett hus på Gammelvägen i centrala Älvsbyn. Inbrottet skedde under förra måndagen när ägaren befann sig på sitt arbete. Samma dag anmäldes även villainbrott på Löparstigen i centrala Arvidsjaur och Trumvägen på Hamptjärnsmoran utnaför Boden.
Två unga män greps efter stöldförsök
Två unga män, 19 respektive 20 år, greps och anhölls misstänkta för att ha försökt stjäla en bil utanför Gällivare sjukhus strax före klockan 02:00 natten till förra onsdagen. Ett uppmärksamt vittne såg vad som var i görningen och larmade polisen. Tack vare uppgifter om det fordon som de misstänkta färdats i kunde ordningsmakten gripa duon som även misstänks för brott mot knivlagen.
Vapen och narkotika hittades
En 24-årig man greps och anhölls misstänkt för vapenbrott förra veckan. Det var vid en husrannsakan i centrala Luleå som polisen hittade en pistol samt misstänkt narkotika. Mannen är tidigare känd av polisen.
Ramlade ner i barktrumma
En man skadades när han förra onsdagen ramlade ner i en barktrumma vid pappersfabriken Smurfit Kappa i Piteå. Han fördes till sjukhus med misstänkt benbrott.
Kvinna omkom i singelolycka
En  32-årig kvinna förolyckades när bilen hon åkte i fick sladd och voltade i höjd med Pålberget mellan Piteå och Älvsbyn förra onsdagen. Ytterligare två personer färdades i bilen men klarade sig med lindrigare skador. Kvinnan var inte hemmahörande i Sverige.
Halkolycka vid skola
En anställd på Kullenskolan i Piteå ådrog sig troligen en benfraktur efter att ha halkat. Den skadade fördes med ambulans till sjukhus. Händelsen inträffade förra onsdagen.
Knivbråk i galleria
Två män började bråka med varandra inne på Smedjan i Luleå förra onsdagen. När den ene drog kniv larmade ett vittne polisen. Den knivbeväpnade mannen lämnade sedan gallerian springande. Ingen kom till skada.
Häst ihjälkörd – av två bilar
Två bilar kolliderade med en häst i höjd med byn Flurheden mellan Korsträsk och Vistträsk i Älvsbyns kommun på onsdagskvällen. Inga personer skadades men hästen dog. Ytterligare en häst var på rymmen och fanns i närheten men klarade sig.
43-årig kvinna dödad
En 43-årig kvinna hittades död i en lägenhet i centrala Haparanda på torsdagskvällen. Skadorna på hennes kropp gör att hon tros ha bragts om livet. En 54-årig man greps och anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp. Förundersökningen leds av åklagare. Polisen arbetar nu vidare med bland annat förhör och teknisk undersökning , enligt åklagarens direktiv.
Fotgängare påkörd
En 40-årig kvinnlig fotgängare blev påkörd av en bil på Stadsötorget, Gammelstad, vid 14-tiden på lördagen. Kvinnan klagade över smärta i nacke och huvud. Hon fördes med ambulans till Sunderby sjukhus för vård. Polis beordrades till platsen. Föraren av bilen var en 48-årig man.
Slagsmål mellan bilister
Den ena bilen svängde hastigt ut framför ett annat fordon. Detta ledde till ett verbalt bråk som urartade i slagsmål med knytnävarna vid Statoil i Piteå på lördagskvällen. Polis kallades till platsen för att svalka de upprörda känslorna. En person fick skjutsas till det närliggande sjukhuset för vård. Bilarna klarade sig dock utan materiella skador.
Drogpåverkad körde in i mitträcke
En ung man, 22 år, fördes till sjukhus för lindrigare skador sedan han sent på lördagskvällen kört in i mittvajerräcket vid E4-bron över Råne älv. Mannen saknar körkort och är misstänkt för drograttfylleri.
Allvarlig skoterolycka i Arjeplog
En skoterförare skadades i ryggen efter en olycka utanför Arjeplog på söndagsmorgonen. Den skadade mannen fördes med ambulanshelikopter till Sunderbyns sjukhus. Enligt uppgift fick den skadade skotern över sig sedan han först kastats av maskinen.
Engelsman krockade med träd
Med smärta i huvud, bröst och arm fördes en brittisk medborgare till Kiruna sjukhus på söndagen. Orsaken var att han under en skoterfärd krockat med ett träd.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.