Trotsade snökaoset

04 FEB 2015
Skrivet av :
_002

Helena Öhlund

Massor av snö
Årets första företagarfrukost genomfördes sista fredagen januari, en dag som just vaknat upp efter en natt med oerhört stora mängder nysnö.

Kommunalrådet Helena Öhlund tog till orda och började med att hälsa alla de närvarande som trotsat den snöiga morgonen välkomna, till årets första företagarfrukost.

– På fjolårets sista företagarfrukost, så stod Jonas Jarlar Arctic Falls VD här och önskade mer snö, så han har blivit bönhörd denna morgon, sa Helena Öhlund och möttes av goda skratt.

_003

Lennart Lundgren


Lennart Lundgren ny fastighetschef

– Kanis håller nu öppet och behöver knappast några snökanoner nu fortsatte Helena och så presenterade hon den nye Fastighetschefen Lennart Lundgren.
Lennart Lundgren har sedan 2006 jobbat hos NCC i Malmfälten där han jobbat inom ledningen av den tunga gruvindustrin och nu ersätter Anders Nilsson på posten fastighetschef och VD vid Älvsbyns Fastigheter AB.

– Jag började tycka det var jobbigt att pendla, och en sån här dag känns det rätt att sluta och ta över här på hemmaplan, sa Lennart Lundgren.

Northland Basket

_011

Northland Basket

Northland Basket bäst i Sverige inom dambasket är Northland, Basket och kansli- och sportchef Urban Nordh, Jens Tillman, huvudtränare och Allis Nyström, spelare #11 forward, hälsades välkomna till frukosten.
_019
Urban Nordh
berättade om Northland Basket som lag, förening, kansli och att de är ett med norra Sverige där man satsar på att bli bättre och Sveriges bästa dambasketlag. Älvsbyn är även en av de 14 kommuner som är med i logotypen som laget har och som satsar på ett aktivt uppsökande i skolor och uppvisningar i länets kommuner.
Gruvbolaget Northlands konkurs berör ju laget också, men man måste fortsätta med namnet Northland Basket hela denna säsong.

Det pågår arbete med att söka nya huvudsponsorer och ett framtida nytt namn där arbetsnamnet North land – basket ligger varmt om hjärtat, att just visa att de kommer från norra Sverige.

Allis Nyström, spelare #11 som forward, 22 år är med som en av frontfigurerna när klubben reser runt i länet och berättar om dambasket.
Hon har spelat i U18 och U20 och kommer säkert att spela i kommande damlandslag i basket.

Jens Tillman, huvudtränare, berättar om spelidéer och ledarskapet inom klubben, som då genomsyras av det individuella spelet och det gemensamma ansvaret att bygga laget, där alla skall vara delaktiga i framgång, motgång, spel och utveckling.

_028

Karl-Erik Sjöberg

Äldre och Anhörigveckan 2015
Karl-Erik Sjöberg meddelade att under vecka 7 (9-15/2) genomförs Äldre- och anhörigveckan 2015 med handikapp och pensionärsföreningar och Socialtjänsten i kommunen som arrangörer. Där vi alla har något av värde att lyssna till som anhörig.

_027

Birgit Nilsson från köpmannaföreningen

Köpmannaförening

Birgit Nilsson från köpmannaföreningen berättar att under vecka 9 kommer många aktiviteter att pågå i Älvsbyn; föreläsningar, författarbesök,
dansuppvisning, snöskulpturtävling och Pelle Tott lopp.

Men kanske det viktigaste nu när snön har kommit är att det körs skidsprint på Storgatan på torsdagskvällen den 26/2, där även politiker och företagare är inbjudna till ett eget lopp under kvällen.

Text och foto: Sterling Nilsson

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.