Välbesökt och intressant när SPF Pärlan hade årsmöte

20 FEB 2015
Skrivet av :
Årsmötet var välbesökt.

Årsmötet var välbesökt.

SPF Seniorerna Pärlan Älvsbyn har haft årsmöte. Mycket gick i traditionens tecken: samling på Fluxen med gemensam lunch för cirka sjuttiotalet medlemmar efter inledningsvälkomnande av Per Nilsson, föreningens ordförande. Hans Lundström höll inledningsvis en fin parentation över de nio medlemmar som gått ur tiden under året.

En avspänd ordförande Per Nilsson efter väl genomfört årsmöte.

En avspänd ordförande Per Nilsson efter väl genomfört årsmöte.

Massor av aktiviteter

Årsmötet leddes dock detta år av Kjell-Åke Larsson som ordförande, sekreterare var Birgitta Nilsson. Vant och skickligt svängdes ordförandeklubban. Ur styrelsens verksamhetsberättelse kan nämnas månadscaféer, Afternoon Tea, Har du hört den förut? Hantverkscafé samt reseberättelser dels från en cykeltur efter Pilgrimsvägen mot Santiago de Campostela dels från New York. Vidare friluftsdag i Pålsträsk, Bingo, bussresa till Harads med trädhotellet, hembygdsmuseum och motormuseum. Surströmmingsfest, möte i Sikfors, kulturvandring, berättarträffar med Per Nilsson om arbetet som valobservatör i Ukraina, med Solbritt och Kjell Holmbom om deras hjälparbete i Kenya, julfest – ja och så årsmötet i fjol och ett par medlemsmöten till.

Pärlkören underhöll.

Pärlkören underhöll.

237 medlemmar

Under året hålls sex styrelsemöten. Många aktiviteter för föreningens 237 medlemmar, varav hela 27 nya. Då kan dessutom läggas till bowling, sångkör, ukulele-band, promenader…

För underhållningen på dagens möte svarade Pärlkören under Siv Erikssons erfarna ledning. De sjöng såväl en stämningsfull psalm i samband med parentationen, som vårsånger och glada gamla godingar på ett smittande sätt. De funderar – vemodigt nog – på att efter 30 års köraktivitet börja avveckla.

Glädje och gemenskap

Centralt har SPF antagit nytt namn och ny logga förutom nya stadgar. Föreningens namn blir nu SPF Seniorerna Pärlan Älvsbyn. Föreningen har ett uttalat mål att arbeta för en god vi-anda, att försöka få fler nya medlemmar samtidigt som man vill arbeta för att behålla tidigare. Att medlemmarna ska känna glädje och gemenskap över att tillhöra föreningen är också viktigt. Ekonomin är god och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Presidiet: mötesordförande Kjell-Åke Larsson och sekreterare Birgitta Nilsson.

Presidiet: mötesordförande Kjell-Åke Larsson och sekreterare Birgitta Nilsson.

Bland valen kan nämnas: Ordförande: omval av Per Nilsson, sekreterare: omval av Birgitta Nilsson, som kassör kvarstår Lorentz Lundgren, övriga ledamöter Inger Boström, Berne Granberg, Karl-Erik Sjöberg, och Gunnel Vesterlund. Katrin Hellström, Ulf Bröjer och Sören Nilsson är ersättare.

Efter kaffe och kaka var det lotteridragning. Många fina vinster bars hem. För övriga val redogörs på hemsidan med mer info och bilder: klicka här…

TEXT: INGER BOSTRÖM, SPF PÄRLAN

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.