Snörekord i Klöverträsk och Koler

03 FEB 2015
Skrivet av :

snorekord

Snön har vräkt ner senaste veckan. I Klöverträsk mätte snödjupet på tisdagen hela 116 centimeter. Det är nytt rekord även om väderstationen bara varit i bruk sedan 2007.

Även Koler har fått stora mängder. Senaste rapporten anger ett snödjup på 113 centimeter. Då återstår ännu mycket av vintern och fler snöfall är förstås att vänta – lika säkert som amen i kyrkan – även om det nu puderlätta snötäcket lär komprimeras.

Lika mycket snö som i Koler, exakt på centimetern, visar mätinstrumenten på F21 utanför Luleå. Därmed är det gamla rekordet i residensstaden från 1966 slaget med två centimeter.

I Piteå slogs i januari månadsrekordet för nederbörd. Till och med den 30 januari hade 118 millimeter mätts upp. Då vet vi att det även snöade en hel del även den sista januari. Det tidigare rekordet på 107 millimeter var från 1938.

Källa: SMHI och Sivert Mässings väderblogg på Norrbottens-Kuriren.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.