Pelle Tott besökte Älvsbyn

27 FEB 2015
Taggar : , ,
Skrivet av :

Vinterfesten fortskrider i god fart. Under fredagsförmiddagen genomfördes det traditionella Pelle Tott-loppet där kommunens småknattar åker skidor runt Lomtjärnsparket, med hjälp av högstadieelever som följer med runt.

Pelle Tott-loppet är ett samarrangemang mellan kommunens Fritid & kultur, ÄIF skidor samt Piteå-Tidningen och lockar hundratals åkare och en stor mängd besökare. Under loppet får barnen även chans att träffa självaste Pelle Tott när han kommer och hejar på dem och önskar dom lycka till.

Skulpteringen är tillbaka i parken

Älvåkraskolans elever har sedan en tid tillbaka haft en traditon att göra snöskulptering på isen i Lomtjärnsparken. Skulpteringen har varit uppskattad bland innevånarna men ett tag valdes det dock att förlägga arrangemanget vid skolan. Besökarantalet minskade och man har i år valt att placera det hela i parken igen.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.