Nöjda klubbkompisar

16 FEB 2015
Skrivet av :

Snygga serier ledde till ett guld och en fjärdeplats för klubbkompisarna, tillika Älvsbygymnasterna, Jack Efverström och Viktor Viklund vid Ungdoms-DM i Manlig Artistisk Gymnastik i Älvsbyn.


Det var första gången (åtminstone på många år) som UDM för pojkar gick utan att flickorna tävlade samtidigt. Det var så tyst i gymnastikhallen att det tidvis kändes som att man kunde ha hört en nål falla – att jämföra med de tävlingar vi börjat vara vana vid, där deltagarantalet stiger långt över 100-talet personer. Trots det låg energin i luften! Vid lördagens tävling kom 19 pojkar från Kiruna, Älvsbyn, Boden och Luleå till start, efter att sjukdom hindrat några av de anmälda.

Jack och Viktor körde stilrent och säkert
Pojkarna tävlade i tre klasser. Jack och Viktor från Älvsbygymnasterna tävlade i den yngsta klassen RM0 och gjorde mycket bra ifrån sig. De utförde sina serier säkert och med bra stil. Jack tog hem guldet och Viktor fjärdeplatsen bland elva startanden som i övrigt kom från Kiruna och Boden. I klassen RM1 och RM2 kom samtliga gymnaster från Luleå. Vinnare bland de sex startande i RM1 blev Johan Rosendahl och i RM2 vann Nicolai Tretten före Emil Espling, vilka var de enda deltagarna i klassen.

Som förväntat
Älvsbygymnasternas unga pojkar hade roligt under dagen och var nöjda med sina insatser. Jack var nöjdast med sin serie i Barr, vilket var ett av de tre redskap han fick högst poäng på av alla i klassen. Övriga två var Ringar och Räck. Pojkarna tävlade även på Fristående, Bygel och Hopp, där endast Kevin Schroderus från GKNN, som kom två i Mångkampen, hade högre poäng än Jack. Viktor, som tävlade på redskap för första gången, var nöjdast med sin serie i Ringarna.
– Det har gått som förväntat, sa en av pojkarnas tränare, Erik Lindgren, som var på plats under tävlingen. De har varit jätteduktiga och har tränat hårt inför detta. Jack har tränat på den här serien i ett år, och Viktor i ett halvår. Det här var Viktors första tävling, så jag tror att det var lite nervöst i början.

Denna tävling var ett samarrangemang mellan hemmaföreningen Älvsbygymnasterna och Bodens Gymnastikklubb, vilket också var nytt för i år.

Nästa gymnastiktävling i Älvsbyn blir Senior-DM för killar och tjejer samt UDM för flickor den 23:e maj. Då står Älvsbygymnasterna i vanlig ordning för arrangemanget i sina lokaler på Älvsbyvärken. De här pojkarna hinner dock med att tävla NorrCupen i Luleå innan dess!

Resultatlista UDM MAG -15 Rättad

Text: Brittmari Åberg

Foto: Anders Åberg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.