Margareta Årets Förebildsentreprenör

06 FEB 2015
Skrivet av :
Margareta och Kjell Jonsson drev framgångsrikt Polarbröd under många år. Nu prisas Margareta för sin insatser. FOTO: STERLING NILSSON

Makarna Margareta och Kjell Jonsson drev framgångsrikt Polarbröd under många år. Nu prisas Margareta för sin insatser. FOTO: STERLING NILSSON

Margareta Jonsson, Älvsbyn, har utsetts till Årets Förebildsentreprenör av nätverket Founders Alliance. Hon får utmärkelsen för sitt mångåriga entreprenörskap och arbete med att bygga upp det norrländska företaget Polarbröd.

– Roligt. Jag känner mig stolt och hedrad, hälsar Margareta, som dock vill betona att många är delaktga i företagets framgångar.

– Polarbröd är inte en persons verk. Vi är många som bidragit. Jag känner mig mer som en generationsbärare av mina föräldrars skapelse som nu drivs vidare av våra döttrar.

Margareta Jonsson är fjärde generationen i bagarfamiljen från Älvsbyn

– Margareta Jonssons arbete med att vidareutveckla familjeföretaget för att möta dagens konkurrens, men med grund i de gamla traditionerna, är ett gott exempel på långsiktigt och ansvarsfullt entreprenörskap, och går helt i linje med vad Founders Alliance står för, säger Niclas Carlsson, grundare och vd Founders Alliance.

Årets Förebildsentreprenör är en av tre utmärkelser som Founders Alliance årligen delar ut på Entreprenörsgalan Norr. Syftet med utmärkelserna är att inspirera till ett uthålligt företagsbyggande i Sverige genom att belöna och lyfta fram särskilt framgångsrika entreprenörer.

Utmärkelsen mottar Margareta i samband med Entreprenörsgalan Norr i Umeå den 18 mars.

Founders Alliance företräder entreprenörerna i Sverige och drivs av 600 medlemmar som har 3000 bolag med över 250 000 anställda. Medlemmarna samverkar för att göra varandra mer framgångsrika och att utveckla samhället genom ökat entreprenörskap .www.foundersalliance.com

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.