JVM-guld till älvsbyeleven Isabel Sahlén

12 FEB 2015
Skrivet av :
Isabel Salén bärgade ett JVM-guld i skidorientering.

Isabel Salén bärgade ett JVM-guld i skidorientering.

Isabel Salén, elev vid idrottslinjen i Älvsbyn, tog guld i junior-VM för skidorienterare när långdistans stod på schemat i Budor utanför norska Hamar.
– Jag har drömt om att ta guld här och så klarade jag det. Det känns helt fantastiskt! säger Isabel Salén, till Svensk orienterings hemsida.

Isabel Salén vann med 45 sekunders marginal till Liubov Balandina, Ryssland. Till vardags tävlar Salén OK Renen i Luleå och hon hade ett par internationella medaljer sedan tidigare, men inget individuellt guld.

– Riktigt kul och visst hade jag förhoppningar då jag har hävdat mig bra mot seniorer i år. Jag satsade givetvis efter förra årets VM-medaljer mot guld i år, men allt måste stämma och i dag gick allt bra, säger Isabel till Norrbottens-Kuriren.

Med en kontroll kvar ledde Isabel med 20 sekunder. Tidrapporten kom från hennes tränare vid Älvsby folkhögskola, Sture Norén. Då infann sig en viss nervositet. Men Isabel avslutade starkt.

– Visst jag hade ett par misstag, men då distansen var ganska så lång så fanns det tid att ta igen misstagen.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.