Inga negativa inlåningsräntor på Sparbanken Nord lovar nye vd:n

16 FEB 2015
Skrivet av :

sparbankenRiksbanken sänker reporäntan till -0,10 procent från och med 18 februari. Men några negativa inlåningsräntor blir det inte för kunderna på Sparbanken Nord. Det lovar Gunnar Eikeland, VD, i ett pressmeddelande.

Anledningen till Riksbankens beslut är en ökad osäkerhet i omvärlden vilket riskerar en för låg inflationstakt.

– Vår grundidé lever kvar och det är med stolthet som vi bär med oss vår historia in i framtiden. Och med respekt för vårt historiska arv kommer vi inte att införa negativa inlåningsräntor. Kunderna ska känna förtroende för Sparbanken Nord, säger Gunnar Eikeland, vd, Sparbanken Nord

 

Sparbanken Nords grundläggande idé vid bildandet 1852 var att främja sparandet. Vem som helst kunde sätta in pengar och banken skulle se till att pengarna var säkert placerade och även förränta dessa pengar. I slutet av 1800-talet kom den första sparbankslagen och i den angavs det sparfrämjande syftet och frånvaron av enskilt vinstintresse, dvs vinsten delas inte ut till aktieägare.

Banken är väl rustad och har en mycket stabil ekonomisk utveckling, vinsterna stannar kvar och återinvesteras i vår region. Fokus för Sparbanken Nord ligger på en ångsiktig verksamhet med närhet och trygghet.

– Jag tror att det som verkligen behövs nu för Sverige och för vår regions utveckling och tillväxt är realekonomiska initiativ med insatser för infrastruktur och bostadsbyggande och inte en sänkning av styrräntan, säger Gunnar Eikeland.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.