ICA i Älvsbyn får ny fastighetsskötare

16 FEB 2015
Skrivet av :

ICA-25

Riksbyggen får ansvar för yttre och inre skötsel av ICA Supermarket i Älvsbyn plus ytterligare 71 butiksfastigheter i Sverige från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.
– Vi är väldigt glada över förtroendet att få sköta den tekniska driften av så många av ICA:s marknadsplatser, säger Michael Bernzon, chef för företags- och offentliga kunder inom Riksbyggen Fastighetsförvaltning.
Riksbyggen har tecknat ett femårigt samarbetsavtal med ICA Fastigheter Sverige och ska ansvara för teknisk drift­entreprenad (yttre och inre skötsel). Sedan tidigare har Riksbyggen ansvarat för förvaltning av ett stort antal ICA-butiker inom koncernens olika segment. Med det nya avtalet fördjupas samarbetet och Riksbyggen tar ett större ansvar för fastighetsskötsel och facility management i 72 Maxi ICA Stor­mark­nad-, ICA Kvantum-, ICA Supermarket- och ICA Nära-butiker.

Riksbyggens vd Leif Linde.

Riksbyggens vd Leif Linde.

Kunderna i Älvsbyn lär inte märka någon skillnad. Men för Riksbyggen är det stor affär.
– För Riksbyggen innebär det här att vi utvecklar vårt fokus på handels­platser, säger Riksbyggens vd Leif Linde.
– Samarbetet mellan oss och ICA Fastigheter Sverige kommer märkas på ett positivt sätt och vara gynnsamt för båda parter, lovar Linde.
Orter som berörs (i bokstavsordning):
Alvesta, Avesta, Boden, Borlänge, Bromölla, Eksjö, Eslöv, Falkenberg, Falun, Gislaved, Gällivare, Gävle, Halmstad, Haparanda, Hedemora, Hudiksvall, Hyllinge, Härnösand, Hässleholm, Höganäs, Karlskoga, Karlstad, Kiruna, Klippan, Kramfors, Kristinehamn, Landskrona, Ljungby, Ludvika, Luleå, Lund, Lycksele, Malmö, Mora, Nässjö, Norrfjärden, Olofström, Oskarshamn, Perstorp, Ronneby, Sandviken, Simrishamn, Sjöbo, Skanör, Skellefteå, Skurup, Sollefteå, Sundsvall, Sunne, Sölvesborg, Sälen, Trelleborg, Umeå, Varberg, Vetlanda, Vimmerby, Värnamo, Växjö, Ystad, Älmhult, Älvsbyn, Örkelljunga, Örebro, Östersund.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.