ICA i Älvsbyn får ny fastighetsskötare

16 FEB 2015
Skrivet av :

ICA-25

Riksbyggen får ansvar för yttre och inre skötsel av ICA Supermarket i Älvsbyn plus ytterligare 71 butiksfastigheter i Sverige från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.
– Vi är väldigt glada över förtroendet att få sköta den tekniska driften av så många av ICA:s marknadsplatser, säger Michael Bernzon, chef för företags- och offentliga kunder inom Riksbyggen Fastighetsförvaltning.
Riksbyggen har tecknat ett femårigt samarbetsavtal med ICA Fastigheter Sverige och ska ansvara för teknisk drift­entreprenad (yttre och inre skötsel). Sedan tidigare har Riksbyggen ansvarat för förvaltning av ett stort antal ICA-butiker inom koncernens olika segment. Med det nya avtalet fördjupas samarbetet och Riksbyggen tar ett större ansvar för fastighetsskötsel och facility management i 72 Maxi ICA Stor­mark­nad-, ICA Kvantum-, ICA Supermarket- och ICA Nära-butiker.

Riksbyggens vd Leif Linde.

Riksbyggens vd Leif Linde.

Kunderna i Älvsbyn lär inte märka någon skillnad. Men för Riksbyggen är det stor affär.
– För Riksbyggen innebär det här att vi utvecklar vårt fokus på handels­platser, säger Riksbyggens vd Leif Linde.
– Samarbetet mellan oss och ICA Fastigheter Sverige kommer märkas på ett positivt sätt och vara gynnsamt för båda parter, lovar Linde.
Orter som berörs (i bokstavsordning):
Alvesta, Avesta, Boden, Borlänge, Bromölla, Eksjö, Eslöv, Falkenberg, Falun, Gislaved, Gällivare, Gävle, Halmstad, Haparanda, Hedemora, Hudiksvall, Hyllinge, Härnösand, Hässleholm, Höganäs, Karlskoga, Karlstad, Kiruna, Klippan, Kramfors, Kristinehamn, Landskrona, Ljungby, Ludvika, Luleå, Lund, Lycksele, Malmö, Mora, Nässjö, Norrfjärden, Olofström, Oskarshamn, Perstorp, Ronneby, Sandviken, Simrishamn, Sjöbo, Skanör, Skellefteå, Skurup, Sollefteå, Sundsvall, Sunne, Sölvesborg, Sälen, Trelleborg, Umeå, Varberg, Vetlanda, Vimmerby, Värnamo, Växjö, Ystad, Älmhult, Älvsbyn, Örkelljunga, Örebro, Östersund.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.