Hanna tog silver!

07 FEB 2015
Skrivet av :
Duktiga Älvsbygymnaster vid tävlingar i Arvidsjaur. FOTO: LINNEA ÅBERG

Duktiga Älvsbygymnaster vid tävlingar i Arvidsjaur. FOTO: LINNEA ÅBERG

Över hundra gymnaster samlades förra helgen i Arvidsjaur för att tävla i Vinterpokalen. Hanna Andersson, Älvsbygymnasterna, knep en silvermedalj.

Lördagen den 31/1 arrangerade IFK Arvidsjaur GK gymnastiktävlingen Vinterpokalen. Gymnasterna tävlar i sex olika svårighetssteg, där man börjar på ett och sen jobbar sig uppåt. Sammanlagt 109 gymnaster deltog i Vinterpokalen, från Älvsbyn, Boden, Jokkmokk, Luleå, Kiruna, Gällivare och Arvidsjaur.

Älvsbyns Amanda Lundgren debuterade i steg 1 och gjorde mycket bra ifrån sig, särskilt på bommen, som är ett “pirrigt” redskap. I steg 2 tävlade Jonna Gran, Emilia Gran och Elvira Nilsson, som alla var nöjda och tyckte att det var en rolig dag.

Hanna Andersson knep en silvermedalj i steg 3 och var jublande glad. Hon hade tränat hårt på handstående-brytningen på matta och lyckades med den. I och med detta flyttas hon nu upp till steg 4 till nästa tävling.

I steg 3 tävlade också Elsa Lundberg, Carmen Efverström, Fanny Ökvist och Sara Sonnenschein, alla med fina slutpoäng. Embla Lundström och Frida Engman tävlade i steg 5 och fick fina poäng. För Embla var det första gången.

Text: Anna Engman

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.