Fullt utvecklad Villabrand på Altuna

09 FEB 2015
Skrivet av :

BILDEXTRA UPPDATERAD: En fullt utvecklad villabrand startade upp under morgonen på Kolmilavägen på Altuna. Larmet inkom 07:42 och större delen av Räddningstjänsten kom till platsen.

20150209_villabrand_puff

Det var grannar som observerade att det som flammade till inne i huset samt kom rök ut ovanför garagetaket så de sprang över för att se om någon var inne i huset.

De boende hade dock lämnat bostaden för sina jobb. Sedan gick allt väldigt fort, för när Räddningstjänsten anlände var redan stora delar av taket övertänt sa Ulf Nilsson räddningsledare på plats och öppna lågor syntes tydligt över garaget och vid taknocken närmast garaget samt att en kraftig svart rök spred sig i grannskapet.

Man inrikta sig på att släcka ner garagedelen, samtidigt som andra delar av räddningsstyrkan försökte ta sig upp på taket för att släcka. Garageporten sågades ned och inre släckning påbörjades från garage och groventré.

Eftersläckningen pågick fram mot 11 tiden på förmiddagen och efterlämnar en totalskadad villa efter sig. Orsaken till branden skall utredas, men av allt att döma så har branden tydligen startat kring tvättstugan i villan.

Några uppgifter om personskador föreligger inte, däremot har en sällskapshund fått sätta livet till.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.